את בהריון? אם כן, אז עכשיו זה הזמן הנכון.
טוב לא ממש עכשיו. אבל עוד רגע. נשמע לך מוקדם מדי? אז בואי נבדוק מה קורה בהמשך.
בהמשך ההריון תבוא הלידה. זה בטח לא הזמן המתאים. בין ציר לציר לא יושבים ללמוד. גם אם את מתכננת לקחת אפידורל, הלידה היא לא הזמן להתחיל ללמוד איך לחבר תינוק רעב לשד.
אחרי הלידה ת/יהיה לך תינוק/ת בידיים, הוא/היא ת/ירצה לינוק. ומה אז? תבקשי ממנו/ה לחכות רגע שתיקראי בספר/אינטרנט מה לעשות? תתקשרי ליועצת הנקה ותבקשי ממנה לבוא כמה שיותר מהר כי הוא/היא רעב/ה?
אולי תתנו לה/ו בקבוק? אבל רצית להניק, זה יפגע בהנקה?
הדרך הכי טובה לפתור משבר היא להימנע מלהגיע אליו. הזמן הנכון להתכונן להנקה הוא לקראת סוף השליש האחרון של ההריון. לא רחוק מדי מהלידה ועוד לא עם תינוק/ת צורח/ת בידיים. נשים שמגיעות ללידה עם ידע בהנקה נתקלות בפחות קשיים אחרי הלידה. יש להן כלים להתמודד עם מגוון רחב של בעיות ותשובות לרוב השאלות בנושא.
אז מה עושים במפגש הכנה להנקה לפני שיש תינוק?
לומדים איך מחברים תינוק לשד. איפה הוא צריך לתפוס ואיפה לא (רמז: תינוק לא צריך לתפוס את הפיטמה), איך יודעים שהוא ינק מספיק. איך יודעים שהוא רעב. פתרונות יצירתיים לבעיות נפוצות בימים הראשונים. מה עוזר לגודש של היום החמישי. איך מזהים הנקה יעילה ומתי הוא "סתם" יושב על השד וניתן לנתק אותו (כן, מותר לנתק תינוק). לומדים איך מנתקים תינוק בלי לתלוש את הפטמה. איך לתת בקבוק כך שלא יפגע בהנקה. איך יודעים כמה לשים בבקבוק. מוצץ, כן או לא? (הידעת שאפשר לשלב בין מוצץ להנקה?)
אז עכשיו כשאת יודעת את כל זה, כל שנישאר לעשות זה להרים טלפון ולקבוע מפגש הכנה. יש לך חברה בהריון? נהדר, צרפי גם אותה. אני מעבירה מפגשי הכנה להנקה פרטניים ולקבוצות. |