שלבי לידה –שלב שלישי
מתחיל לאחר יציאת התינוק ועד יציאת השליה.
לאחר יציאת התינוק , במידה ואין צורך בטיפול מיידי בתינוק , הוא יונח על בטנך.כעת את יכולה להתבונן במתנה החדשה שיש לך , לברך על בואה .
תינוק שעת עתה נולד אין לו עדיין מנגנון וויסות חום גוף.הוכח שתינוקות אשר הניחו אותם על בטן אימם מיד לאחר לידה לא נזקקו לחימום מלאכותי , היו יותר יערנים והתחברו הרבה יותר מהר להנקה.
מומלצת הנקה ראשונית מייד לאחר לידה , במידה והאם מסוגלת לכך.מנגנון המציצה משחרר את הורמון האוקסיטוצין שאחד מתפקידיו זה התכווצות הרחם .וזה אומר :
הנקה מיידית =התכווצות נוספת של הרחם =לידת השליה
לא מומלץ להאיץ בתהליך לידת השליה אלא לחזור ולנשום נשימות בטן [הפעם ללא כאבים] , עד להולדתה .מייד לאחר יציאת השליה המיילדת תבדוק את שלמות הקרומים.שארית שליה ברחם הינו גורם שכיח לדימום מוגבר לאחר לידה.את יכולה להתבונן בעצמך באיבר הנפלא אשר הזין את תינוקך במשך כל ההיריון .
לאחר לידת השליה המיילדת תבדוק את ריצפת האגן .במידה והיו קרעים או חתך חיץ זה הרגע שצריך לתפור.התפירה תתבצע ע"י רופא, בהרדמה מקומית .גם אם קיבלת חומר נגד כאבים כזה או אחר בלידה , לעיתים זה לא יהיה מספיק ותזדקקי להרדמה מקומית נוספת.אל תחששי לאומר לרופא במידה ואת חשה כאב.
בד"כ מזריקים אל תוך השריר או לסירוגין אל תוך שקית עירוי לאחר לידה חומר שניקרא פיטוצין , אותו חומר שמזריקים בלידה לצורך הגברת צירי לידה .מטרתו כאן הינה כיווץ מהיר של הרחם בכדי למנוע דימום.את יכולה בהחלת לבקש להמתין עם מתן תרופה זו עד לאחר הערכת הדימום ע"י המיילדת.
במידה והלידה התנהלה באופן טבעי ואין סיבוכים אחריה את יכולה לקום בעזרת מלווה להתקלח.במידה וקיבלת חומר כימי לשיכוך כאבים או תרגישי שאין לך את הכוחות הנדרשים בכדי לקום , ניתן לשטוף אותך במיטה.
מזל טוב!
|