חלב יקר
שאיבה ,אחסון הפשרה , וחימום החלב השאוב
כאשר ההנקה המיידית אינה מתאפשר [בעקבות הפרדה בין האם לתינוק מסיבות שונות ]ולמרות הכול קיים הרצון להנקה מוצלחת , יש להצטייד בהמון סבלנות , הבנת התהליך וקצת כלים מעשיים .טיפ:ניתן להשאיל משאבת הנקה לתקופה של עד 6 חודשים באחד הסניפים של "יד שרה" .המשאבה בחינם ועל היולדת לרכוש רק ערכת שאיבה שהיא אישית וסטרילית.
ניתן לאחסן חלב שאוב בבקבוקים מזכוכית או פלסטיק קשיח עם מכסה אטום , או לסירוגין בשקיות המיועדות לכך.אין לשכוח לרשום תאריך ושעה על מיכל האחסון .
מומלץ לאחסן כמויות קטנות של כ-50 מ"ל בכדי למנוע בזבוז חלב .יש לקרר חלב טרי לפני שמוסיפים אותו לבקבוק שכבר קורר או הוקפא.יש להשאיר כ2,5 ס"מ ריקים במיכל אותו מקפיאים.אין להקפיא שנית חלב שהופשר.
שמירת החלב
-במקרר בעל דלת אחת [כאשר אין הפרדה בין מקרר למקפיא ]עד שבועיים מרגע שאיבה
-במקרר רגיל-3 ימים [לא על הדלת]
-במקפיא –חודשיים[לא על הדלת]
-בטמפרטורת החדר [כ24 מעלות] עד 4 שעות
הפשרת החלב מוקפא אפשרית ע"י הכנסת החלב למקרר ל4 שעות או לסירוגין הנחתו תחת זרם מים קרים ורק לאחר מכן להכניסו במיכל עם מים חמים [לא רותחים].
!!!אין להפשיר חלב שהוקפא או קורר –בטמפרטורת החדר
-במיקרוגל
-על תנור גז
אין לנער בחוזקה את הבקבוק אלא לטלטל אותו מצד אל צד אל מנת להשיג ערבוב קל .יש לבדוק את טמפרטורת הנוזל על פרק כף היד[חלק פנימי] לפני האכלת התינוק.
יש לדאוג לניקיון הידיים וכן של הכלים בהם משתמשים בכול עת ועת כאשר" נוגעים" בחלב אם .חלב אם הינו נוזל סטרילי ורצוי מאוד שיישאר כמה שיותר קרוב למצב זה בדרכו מהשד אל הפה של התינוק.