שלום לכן דולות יקרות... הגעתי לכאן במקרה תוך חיפוש מידע בנושא שמטריד אותי לקראת לידה שניה בעז"ה. איני מוצאת לו מענה - אז אולי אתן, שנפגשות הרבה בלידות טבעיות תדעו לעזור לי...
ובכן... את בתי הבכורה ילדתי ב"ה בלידה טבעית, לאחר שמשכנו הרבה שעות בבית. הגעתי לבי"ח ולאחר 20 דקות מוניטור סיוטי בדקו לי פתיחה - שהתגלתה כפתיחה של 9 ס"מ. הוטסתי אחר כבוד לחדר לידה, ביקשתי מראש חדר לידה טבעי - אך בשלב זה נאמר לי כי לא אוכל ללדת בחדר הטבעי בגלל ירידות בדופק העוברי.
תוך מס' רגעים (תוך כדי הקלדת פרטים אישיים במחשב ושאר פרוצדורות) זכור לי דחף אדיר ללחוץ ואז נבדקתי שוב ונמצאתי בפתיחה מלאה בלי שוליים. מכאן והלאה לא הגיע יותר הדחף. בעלי אומר שהמוניטור הראה צירים קצרצרים שאורכם 5 שניות. ניסינו לשחזר השבוע אם כאבו או אל ולא הצלחנו. באופן כללי אני זוכרת את עצמי די מטושטשת בשלב זה, ולפי מה שקראתי אין לי ספק שמדובר בשלב המנוחה. המיילדת אמרה לי שאני חייבת ללחוץ בגלל ירידות הדופק ואני כמובן לא לחצתי בצורה אפקטיבית מספיק. בסופו של דבר ולאחר עיסוי אינטנסיבי בשמן שקדים ונסיונות לעודד לדחוף המיילדת אמרה שאין ברירה והיא מצטערת, וחתכה לי חתך חיץ די רציני, ומיד לחיצה והילדה יצאה (ב"ה בריאה שלמה ומדהימה מיום ליום)
עכשיו אני עומדת לפני לידה שניה (בשבוע 29 כיום) ומאוד רוצה ללדת שוב בלידה טבעית ומקסימה כמו הקודמת .עם זאת (ובטח יהיו שיחשבו אותי למשוגעת) אני מרגישה שהפסדתי חלק מאוד חשוב בלידה - צירי לחץ. אני תוהה האם ירידות הדופק הנ"ל הראו מצוקת עובר אמיתית או שמא אלו היו ירידות דופק אופייניות לשלב המתקדם של הלידה (כפי שקראתי שיתכן שיקרה)
שאלותי הן - האם נתקלתן בירידות דופק בשלבים מתקדמים של הלידה? איך אפשר להבדיל בין ירידות שהן חלק ממהלך הלידה לירידות שמעידות על מצוקה? ודאי שלא הייתי לוקחת את סיכון הילדה על כתפי, אך האם היה כאן כשל מובנה, שקשור אולי לחוסר הכרות של המיילדת עם שלב המנוחה?
אשמח להתייחסות ולהארת הדברים חג שמח! ותודה רבה מראש...
|
תוכן ההודעה:
|