22/2/2007 22:28
|
ג'יני
|
מאת:
|
הרבה אנשים בלידה...
|
כותרת:
|
שלום משי. לפני הלידה ובטח לידה ראשונה התמונה שמצתיירת בראש היא שונה מאד מהמציאות . לכן אני מאמינה את חושבת שנוכחות דולה יכולה להפריע או לגרום לך להרגיש הרבה אנשים סביבך. אני אסביר...כשאת מגיעה לחדר הלידה את פוגשת שם הרבה אנשים,מיילדות ורופאים שנכנסים לסרוגין כח עזר ולפעמים גם מתלמדים....המשמרות מתחלפות והפרצופים משתנים.אבל אנשים רבים יש !! .ברקע הזה נמצאת איתך אישה שאת מכירה מלפני כמה שבועות שבחרת אותה ואת מאמינה שאת יכולה לסמוך עליה אישה אשת מקצוע שלמדה את הלידה והתנסתה בלידות רבות,היא נמצאת איתך מההתחלה של הכאב ואת יודעת שתישאר איתך עד הסוף !! היא יודעת מה חשוב לך וממה את הכי מפחדת, היא לא תעלב אם תצעקי אליה ותדברי אליה לא יפה בזמן הצירים הכואבים .היא תתמוך בך בכל דרך כי זה המקצוע שבחרה לעשות. ובניגוד לבן זוג ולאמא היא לא מעורבת רגשית !!! בן זוג ואמא עוברים חוויה מאד קשה בלידה הם רואים משהי שהם הכי אוהבים סובלת ולא יודעים איך לעזור,!!! הם מפחדים שמשהו ישתבש שמשהו לא בסדר, הם לא מבינים למה זה "כל כך כואב " "למה זה לוקח כל כך הרבה זמן " ועוד...הם שם כדי לתמוך אבל פעמים רבות הם עצמם זקוקים לתמיכה !!! פעמים רבות היולדת עצמה "צרכה " לדאוג לאמא שבלחץ ,גם הם זקוקים לאשת מקצוע שתסביר להם שכן זה בסדר וככה מתקדמת לידה ואין להם מה לדאוג. נוסף לכך לפעמים הלידה היא מאד ארוכה והדולה יכולה לבוא ולהיות איתך בבית עד שמגיעים לבית החולים לעזור לך להחליט האם לנסוע או שיש עוד זמן.. לסיום , לי יצא להיות בלידות רבות שבהן יש בן זוג ואמא כיוון שאני מלווה לידות בבית חולים "פוריה " ונכנסת ללידות של זוגות שאני לא מכירה,כשאני באה לעזור לאישה בצירים אני תמיד מתקבלת ברצון ובתודה לא חשוב כמה אנשים כבר יש בחדר . דולה נכנסת כאשת מקצוע, לא כבת משפחה ולא כחברה ולכן היא גם לא תופסת מקום שלהם. דולות גם יודעת להיות בצד - או לצאת כשהן לא נחוצות ומפריעות לרגעים אינטימים, כשאת פוגשת את הדולה לפני את גם יכולה לציין שיתכן שתרצי באנטימיות עם בני משפחתך ברגעים מסויימים ואני בטוחה שהיא תכבד זאת !!! שיהיה בהצלחה. ג'יני
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|
|
כל הזכויות שמורות לאמנות התמיכה בלידה © יצירת קשר
|