4/10/2007 14:34
|
רותי קרני הורוביץ
|
מאת:
|
ארגון הגג
|
כותרת:
|
הי דולה וסליחה על העיכוב בתגובה. אני משום מה בטוחה שכולן מקבלות את הניוזלטר ומעודכנות ככל שיש במה להתעדכן. אחת התקופות החשובות בהקמה של ישות ארגונית חדשה נראות כמו שקט אחד גדול. נדמה שלא רוחש כלום. אך גם ישן הוא ער במקום אחר אם לצטט כותרת מוצלחת של ספר (ואפרופו, אוסקר השנה על שמות כותרים לספרים הייתי נותנת ל'איך נעשיתי טיפש'.. מסכימות איתי שמדובר בהברקת השנה?)
דחיתי את המענה כי טרם הספיקותי לדבר עם גילה לאחר המפגש עם יאיר שמר, מהלשכה למקצועות בריאות משלימים, מועצת ההסמכה הארצית. את הפגישה יזמה חנה לדווין, והשתתפנו בה שלושתנו. היה מצוין. הכרנו מעט, וסוכם שבשלב זה, ארגון הגג שלנו פועל עצמאית, לפחות בתקופה הראשונה.
הלשכה http://altmedor.com/ פועלת להסדרת תחום הרפואה המשלימה בישראל. זרועות הלשכה עוסקות בשני כיוונים מרכזיים: רגולציה של המקצועות ורישום של מטפלים מתחום הרפואה המשלימה בפנקס מטפלים ארצי. האתר והאיש גדושים בכל טוב מידע המסייע להפוך קבוצות מטפלים לאיגודים מקצועיים בתחום הרפואה המשלימה ולקבצם תחת לשכה מאחדת.
בשלב זה, ומאחר שארגון הגג שלנו כולל את מקצועות ההדרכה שאינם טיפוליים, ומאחר שהחברות בלשכה עבור איגוד שכזה כרוכה בתשלום בסך 6000 ש"ח בשנה לאיגוד, סיכמנו בינתיים על שיתוף מידע והמשך בחינת אופי השיתוף בעוד תקופה.
לגבי המשך הפעילות ומפגש ההמשך. בקרוב נפרסם גילה ואני את המועד למפגש ההמשך. אנא המשיכו למלא את המשימות שלקחתן על עצמכן..
ולטובת מי שאינה מנויה על הניוזלטר שלי, אני מצטטת מתוך הגיליון הלפני אחרון, ספטמבר 2007 (את גיליון אוקטובר הטרי אתן מוזמנות לקרוא כאן: http://www.leida.co.il/page.asp?id=14418)
בתחילת החודש החולף ערכנו גילה רונאל ואני מפגש הכנה לכנס היסוד של ארגון הגג של הדולות בדיאדה. היה מוצלח מאד. בתום הרצאה מרתקת של הכירופרקט דר' רונן מנדי בנושא 'תנאים אופטימליים ללידה פיזיולוגית בראי הכירופרקטיקה', העלינו גילה ואני את הסוגיות המרכזיות בעינינו בנושא. בעיקר התמקדו הדברים והדוברות בשאלות 'ארכיטקטוניות': 'תכנון ועיצוב' דמותו של הארגון כמהות וכישות, קביעת 'גודל שטח' הגג וכפועל יוצא גם זה של 'הדירות' שמתחתיו, 'הנדסת' שיטת הבניה הייחודית - גג תחילה, וקביעת ייעוד בתכנית שלבים.
הדיון היה פורה וקשוב. מעגל סגירה נעים וענייני נעל את הערב ובסופו התנדבו דולות לא מעטות לקחת על עצמן משימות לקידום הארגון, שיושק רשמית בתוך השנה הקרובה. לצערי, לא ערכתי רישום של דברי הטעם הרבים שהושמעו, אך ככל שהתקדם הערב התבהרה התמונה. ארגון הגג יוקם בגרסה הרחבה של ' ארגון הגג למקצועות הליווי וההדרכה בלידה ובמעגל החיים' שהביסה בנקודות את הגרסה הרזה יותר של 'ארגון הגג של הדולות' בלבד. בשלב הראשון תתמקד העשייה בנושא ההכרה במקצועות הליווי מסביב ללידה, פחות במקצועות ההדרכה, הוותיקים והמבוססים יותר יחסית. ההכרה תורכב משלושה נדבכים עיקריים: הכרה פנימית של ארגון הגג במוסדות המכשירים דולות בישראל, הכרה מקצועית של הארגון בדולות הבוגרות ובדולות החדשות, והכרה חיצונית ממסדית ובינלאומית.
ראשית, לעניין ההכרה הפנימית של הארגון במוסדות המכשירים דולות ומדריכות להכנה ללידה והנקה בישראל. כמקובל בשלב ההתהוות של ארגון מקצועי, נאגד באופן גורף ואוטומטי את כל המוסדות המכשירים כיום דולות ומדריכות בישראל, כמוסדות המוכרים להכשרת דולות, מדריכות להכנה ללידה, ומדריכות להנקה, כמו גם את בוגרותיהן שעמדו בהצלחה במבחני הגמר ובמטלות, וזכו בתעודה מקצועית מטעם המוסד בו למדו.
שנית, עניין ההכרה המקצועית של הארגון בדולות החדשות שיסיימו את לימודיהן במהלך שנת 2008 והלאה. לטעמנו, הכרה מקצועית הולמת חייבת להיות מותנית בעמידה במבחן מקצועי ארצי, שיישר קו עם הסטנדרטים המקובלים בעולם. פניות ששלחתי למוסדות מובילים בעולם יניבו פרי בקרוב, כך אני מקווה, ולקראת אמצע שנה"ל הקרובה, נזמין את נציגי בתי הספר להשתתף בחיבור המבחן המקצועי הארצי. שמות העומדות במבחן יפורסמו כרשימה המוכרת על ידי ארגון הגג, כמו גם שמות הבוגרות עד היום.
הנדבך השלישי המשלים והמתבקש, יהיה כמובן ההכרה הממסדית. אך ראשית, נתמקד בשני נדבכי ההכרה הראשונים, שיציבותם היא תנאי הכרחי לבניית הנדבך השלישי.
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
עד כה נענו 0 תגובות
|
|
כל הזכויות שמורות לאמנות התמיכה בלידה © יצירת קשר
|