29/10/2006 14:47
|
גילה רונאל
|
מאת:
|
רופאה ודולה
|
כותרת:
|
הי נועה, רותי שלחה לי את הקישור ואני שמחה להתייחס. יש משפט שאני אומרת חדשות לבקרים ואני מקווה שהוא לא נשחק כבר (אולי לא, כי בדרך כלל הוא נכון):"לעולם אין יותר מדי ידיים בחדר לידה" לא חייבים להשתמש בהן אבל בדרך כלל יש המון מה לעשות בחדר לידה ואפילו אם "לא עושים כלום". עבודה נכונה וטובה של דולה ושל מישהו מהצוות הרפואי הוא מתכון לכך שהיולדת יכולה להיות בטוחה שנושא תמיכה הפיזית, הרגשית והרפואית יהיה מכוסה. איני יודעת מי הרופאה, אבל יש רופאות/אים שמכסים רק את הצד הרפואי - בודקים, מסתכלים על המוניטור ורושמים בגיליון ויש רופאים שלא מתביישים להפשיל שרוולים, לטבול את האצבעות בשמן ולהתחיל לעסות - את הגב, את הירכיים, את הפרינאום, את מה שצריך. או בכלל לא לעסות כלל כי זהו אינו הצורך של היולדת. כדאי לדעתי לברר עם חברתך איך היתה ההתנהלות של הלידה והאם היא ענתה על כל הצרכים שלה. בהחלט יתכן שהרופאה היוותה ליווי מספק לאותה יולדת גם אם היא לא עשתה עבודה שמיוחסת לדולות ויתכן שהיולדת (חברתך) לא מודעת לסוג הליווי שמעניקה דולה. כדולה שעובדת שנים רבות עם רופאים אני יכולה לומר לך שדווקא רופאים אינם מרגישים מאויימים מנוכחות דולה, דולה טובה יודעת ליצור אווירה נעימה בחדר לידה ולתת לכל אחד או אחת מהנוכחים להרגיש טוב ומועיל. לשאלתך " מה יכולה להיות תרומה של דולה בלידה המלווה על ידי רופאה מתחילתה ועד סופה?" מבחינת היולדת התשובה די ברורה ומבחינת הרופאה - מניסיוני, זה נחמד שיש עוד מישהו שכל כולו בהתכוונות למען היולדת, מה גם שאם הלידה אורכת מספר שעות תמיד נחמד שהידיים מתחלפות ויש עוד מישהו שיהיה איתה כשהשני עושה פיפי או שותה. והעיקר - ההחלטה בידי חברתך וכדאי לכברד אותה אפילו אם היא תחליט ללכת בלי דולה. בהצלחה, גילה
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|
|
כל הזכויות שמורות לאמנות התמיכה בלידה © יצירת קשר
|