מגלי טרומפר-מידב ... נשית - נשים. יולדות. תינוקות...052-9961610

 
ליווי בלידה - דולה מוסמכת
אמנת מקצועות הליווי
ליווי לאחר לידה
הייחוד שלי
קישורים מומלצים
הכנה פרטית וייחודית ללידה
הכנה ללידה בשיטת קיי
 עמוד הבית  אודותי  השירותים שאני מציעה  כתבו עלי פורום
שיטת קיי - ללדת כמו שאת רוצה
 
מהי לידה פעילה?
לידה פעילה היא כזו שבה היולדת זזה ומפעילה את הלידה בעצמה, לידה שבה היולדת יולדת ולא "מיילדים" אותה. היולדת זזה, היולדת מקשיבה לגוף שלה ולצרכים שלו בזמן הלידה - האם לשכב, ללכת, להיות במקלחת, באיזו תנוחה להיות בזמן הצירים ובזמן יציאת התינוק וכו'. לידה שבה היולדת מסייעת להוציא את התינוק מהגוף, בניגוד ללידה רפואית, לא פעילה, שבה היולדת שוכבת על המיטה, מורדמת, מחוברת למכשירים שונים, כמו מוניטור ואפידורל, ונשמעת להוראות הצוות הרפואי שמנהל את הלידה שלה. הלידה הפעילה מתקדמת בדרך כלל מהר יותר בדרך כלל והיולדת יוצאת ממנה בריאה יותר במרבית המקרים.
 
עם כניסת השימוש במוניטור נוצרה התפיסה כי על האישה להיות מחוברת אליו ברציפות במהלך כל הלידה. במצב כזה בו האישה נאלצת להיות שכובה במיטה במהלך הלידה כולה, קשה עד בלתי אפשרי לעבור את זה בלי משככי כאבים - הן משום השכיבה הממושכת והן משום החרדה והפחד שמתגנבים לסיטואציה - פתאום הלידה הופכת לאירוע רפואי, מסוכן, מפחיד וכואב. החרדה, המתח, הפחד והציפייה לכאב יוצרים כאב ומעצימים כאב, כפי שמוסבר בהמשך המאמר. וככל שנכנסו יותר מכשירים ושיטות שנועדו להשכיב את היולדת ולעשותה יותר פסיבית, כך גדל שיעור ההתערבויות הלא נחוצות בלידה, החל בחתך חיץ, דרך לידות ואקום ומלקחיים וכלה בניתוחים קיסריים, ששיעורם היום הוא כ-20 אחוז מכלל הלידות בארץ. וכל זאת כיוון שהאישה לא הורשתה לאפשר לגוף שלה ללדת כמו שהוא יודע.
 
אין ספק כי אפידורל ומשככי כאבים אחרים נחוצים ומסייעים להתקדמות הלידה במקרים מסוימים. בנוסף קיימת חשיבות עליונה לכך שיש אופציה לניתוח במקרי חירום אמיתיים. עם זאת, יש מקום שכל אישה הבאה ללדת ומעוניינת לקחת אחריות על הלידה שלה ועל גופה, תתכונן ללידה הן מבחינה פיזית והן מבחינה מנטלית, על מנת לחזק את האמונה בכך שמדובר בתהליך טבעי ושיש לה את הכלים - להגיע אליו בטוחה ביכולותיה ולסיים אותו שלמה ומחוזקת. אחת הבעיות כיום היא שהסביבה מספקת כל כך הרבה חיזוקים שליליים, כך שגם כשאישה מתכוננת ומגיעה ללידה, כל מסכת האמונות והנורמות החברתיות והרפואיות נכנסות ומפריעות לה ולגוף שלה ללדת באופן הנכון לה ביותר.
 
הכנה ללידה בשיטת קיי מאפשרת ליולדת להגיע ללידה ולהיות בה כשהיא בהקשבה פנימית לגוף שלה, כשיש לה יכולת להרפות ולשחרר את הפחד על מנת לתת לגוף לבצע את עבודתו באופן טבעי, וכל זה מתוך אמונה ביכולות שלה.
שיטת קיי מתאימה בין אם היולדת מעוניינת בלידה פעילה וללא משככי כאבים ובין אם היא מעוניינת בלידה פעילה בתחילה ולאחר מכן משככי כאבים. ובכל מקרה תמיד אנו מדגישות כי כל תכנית היא בסיס לשינויים וכי גמישות מחשבתית היא אחד הכלים החשובים ביותר בתיק הלידה.
 
וכמה מילים על כאב...
כאב מעיד על בעיה בגופנו. זהו למעשה איתות ששולח הגוף למוח. כאב הדקירה בכף הרגל אחרי שדרכנו על זכוכית בחוף הים גורם לנו להרים את הרגל ולא להמשיך לדרוך באותו מקום. כאב שנובע מחום מונע מאיתנו להמשיך לשים את ידינו על אותו חפץ חם, ובכך מונע כוויה (או כוויה קשה יותר). בגוף יש קולטנים מיוחדים שקולטים מולקולות המשתחררות על ידי רקמת גוף הנמצאת במצוקה. הקולטנים האלה מעבירים אל המוח מסר שמתפרש ככאב, בתקווה שהמוח יעביר לגוף הוראה שתוציא את הרקמה מהמצוקה.
 
כאב הוא במקרים רבים גם פונקציה של ציפייה: כשמצפים לכאב, זה כואב יותר. כשמצפים להקלה, באה ההקלה. לא בכדי, התרופה הנפוצה ביותר בחדרי מיון בארץ היא פְּלָצֶבּוֹ (כדור ללא תרופה אמיתית). החולים המקבלים פלצבו מצפים להקלה בכאב ולעיתים גם בתסמינים אחרים – ולעיתים קרובות מספיקה האמונה הזאת כדי להקל. לרובנו יש תפיסה שגויה כי הכאב מורגש באיבר עצמו - היד, הרגל, הגב, הבטן וכו'. למעשה, המוח הוא זה שמרגיש את הכאב ובאמצעותו אפשר גם לשלוט בו.
 
בתחילת המאה ה-20 גילה רופא בשם ד”ר גרנטלי דיק-ריד שנשים מתרבויות שאינן מבוססות על התנ”ך, וכן נשים אנאלפביתיות שאינן מכירות את התנ”ך, סובלות פחות או אינן סובלות כלל מכאבים בלידה. חלקן לא ידעו כלל שלידה אמורה לכאוב. אנחנו, לעומת זאת, שטופות מוח כבר שלושת אלפים שנה, שהרי נאמר לנו “בעצב תלדי בנים”. דורות רבים של נשים שגדלו עם האמונה הזאת, חיזקו אותה בכך שהוכיחו אותה שוב ושוב. אנחנו מצפות לכאב וכמובן שבהתכווצות הראשונה שהיא חזקה ממה שאנחנו רגילות, אנחנו אומרות לעצמנו “אוי לא, זה ציר. עכשיו יכאב לי”. ונחשו מה? זה יכאב.
 
כל שריר שמתאמץ מעבר לרגיל מעביר למוח מסרים של כאב (היזכרו בשיעור העיצוב והחיטוב..). בלידה, מטרת הצירים היא לפתוח ולמחוק את צוואר הרחם, ומאוחר יותר לדחוף את התינוק החוצה. מדובר בעבודה אינטנסיבית מאוד שעל הרחם לבצע כדי לדחוף תינוק שלם דרך פתח של כ-10 ס”מ ועוד להעביר אותו אחר כך בתעלת הלידה!
באנגלית לידה מכונה Labor שפירושו – עבודה. אכן התכווצויות אלה הן מאמץ מעל ומעבר לכל פעילות ששריר הרחם עשה לפני כן (חוץ מאשר בלידות קודמות) ולכן הן אכן כואבות, אם כי זהו כאב נסבל לחלוטין, כמו כאבי גזים.
אולם אצל אישה שהיא מפוחדת ולחוצה, פועל סט נוסף של שרירים, שמטרתו להשאיר את צוואר הרחם סגור. הפעולה המנוגדת של השרירים מעצימה את הכאב ומאריכה את הלידה. ככל שכואב יותר, השרירים המתנגדים עובדים חזק יותר וזהו מעגל קסמים שמזין את עצמו.
 
מפגשי ההכנה ללידה הכנה ללידה בשיטת קיי מועברת בשלוש פגישות בנות שעתיים עם האישה (ולפי בחירתה היא יכולה צרף את בן זוגה/מלווה אחר). בשני המפגשים הראשונים עיקר העבודה מתבססת על אימון, אמונה ומטרות. כל אישה מגדירה את מטרותיה ומתאמנת על מנת לחזק את האמונה שלה. האישה לומדת גם את הפיזיולוגיה של הכאב ואת חלקה של האמונה בכאבי הלידה, לומדת להרפות פיזית ולהירגע נפשית ומקבלת גם טכניקות לניהול כאב. המפגש השלישי הוא אישי ונעשית בו עבודת ניתוח והעמקה, על מנת לזהות ולנטרל דפוסים מנטליים קיימים אצל האישה, שעשויים לעכב אותה בלידה ולפגוע באמונה שלה.
 
ללא אימון והשקעה מצד האישה, סיכויי ההצלחה של השיטה קטנים יותר. לפיכך יש להתחיל את המפגשים לא יאוחר משבוע 32 וניתן גם הרבה לפני לכן. אישה בשבועות מאוחרים יותר בהריון יכולה עדיין להספיק להתכונן, אם היא חדורת מוטיבציה או בעלת אמונה.
ישנן נשים שהאמונה שלהן כל כך חזקה והן רק צריכות תזכורת קלה.
ויש כאלו שרק מעצם קריאת מאמר זה הן יזכרו ויבואו ללידה ממקום אחר, בטוח ושקט יותר, שמאמין שהן יכולות ללדת, כי הגוף שלהן יודע איך ויש לו את כל הכלים הדרושים.
 
כמתלמדת בשיטת קיי אני מציעה לך קורס הכנה ללידה בשיטת קיי במחיר מופחת במסגרת הסטאז' בסך 100 ש"ח למפגש.
במסגרת הסטאז' המפגש השלישי כולל טיפים ללידה וניתוח רגשי לקראת הלידה.
 
מי יתן ונדע הריונות בריאים, לידות מאושרות ואהבות גדולות לילדים מדהימים.
 
שלך, מגלי
נשית - נשים. יולדות. תינוקות
052-9961610


כל הזכויות שמורות © צרו קשר קורס דולות שיווק באינטרנט לידה הריון תקנון והצהרת פרטיות הקמת אתרים