שני ליבמן - עיסוי תינוקות, מלווה ומדריכה אחרי לידה

 
דרקון האמבטיה
אל תבכה ילד
הורות ירוקה
 עמוד הבית  עיסוי תינוקות בצפון  ליווי והדרכה אחרי לידה  הדרכת הנקה פורום
דרקון האמבטיה
דרקון האמבטיה - על יצירתיות אנתרופוסופית
 
שוב אני באה לגן, ומוצאת הבקבוק שלו מלא במים. ושוב אני שואלת אותו – מה עם המים? והוא כרגיל שואל אותי, "אמא, למה צריך לשתות מים?" ושוב, כמו בריטואל קבוע אני משיבה שהמים מאד חשובים לגוף שלנו, ושהגוף שלנו עשוי מים, ואם לא נשתה מים אז אנחנו עלולים להתייבש... ושוב, כרגיל אני מאבדת אותו כבר בין המים לבין הגוף, ועוד שניה הוא במגרש המשחקים, עם החברים, שוכח מהמים ושוכח ממני ואין עם מי לדבר. ופעם אחר פעם אני מוצאת את עצמי בתוך המבוי הסתום הזה, מנסה להסביר את חשיבותה של פעולה מסויימת, והוא משייט לו במחשבות שלו ובדימיונות, אולי שומע אותי בקולות הרקע שמבצבצים בין צבי הנינג'ה שנילחמים עם הפוקיגון, שמאוהב בדורה ורוצה להתחתן איתה, אבל עסוק במלחמות עם בן-טן ...
 

ובקפיצה חדה לעולם אחר, לא מזמן הזדמנתי להרצאה מרתקת על החינוך האנתרופוסופי. דוברו שם הרבה דברים מעניינים ומרתקים על חינוך, ועל שבע השנים הראשונות, ועל התפתחות האני, ועל החום והרוך שהילד זקוק להם בשנים הללו. והדבר שלכד אותי במיוחד היה בדיוק התשובה ל"בעיית המים" במשפחתנו, אשר יתכן ותימצא כפתרון מזיק לבעיית המים בישראל.

מעכשיו, מילת הקוד שלנו בבית היא "אל תפנה אל השכל". זהו הקוד המקוצר שלנו לרעיון האנתרופוסופי שאומר שהשכל של הילד מתפתח מאד בשבע השנים הראשונות, ולכן צריך לתת לו להתפתח לבד, לתת לו את הזמן ולהשתדל עד כמה שניתן כמה שפחות לפנות באופן ישיר אל השכל של הילד.

 
או.קי. זה נשמע רעיון מעניין, אבל מה עושים כשהוא שואל אותי למה הגשם יורד? או למה אני צריך לשתות מים? מה אני עושה אז?

ואז, בשיא עדינותה הסבירה המנחה שאפשר להמציא סיפור. סיפור שמעוגן קצת במציאות ומצית גם את הדימיון (שלי ושלו), מכניס אותו לתוך ההסבר, לוכד את תשומת ליבו וגם נשמע לו הגיוני. לא חלילה להמציא שקרים או בדיות, אבל לעגן את ההסבר הרציונלי בתוך סיפור מעניין.

 
החלטתי לנסות. מה יש? אם לא יועיל, בטח לא יזיק. זה הזכיר לי את הימים שהשתמשתי בסיפורים על דרקון המקלחת כדי למשוך אותו לאמבטיה, או בסיפור קריוס ובקטוס (בגירסתו המעודנת כמובן) כדי לשכנע אותו לצחצח שיניים. אז סיפרתי לו שאני שומעת את המים קוראים לי ושואלים אותי למה אביתר לא לוקח אותם לטיול בפארק השעשועים שלו? הם כל כך רוצים להתגלש במגלשת הלשון, ולהחלק במנהרה עם הסבון ישר לתוך הגלגל ענק של הקיבה. שם הם עושים הרבה סיבובים ומאד נהנים. וכשהם עייפים, הם יורדים בקמיקזה ויוצאים ישר החוצה. ורק אצל בנים יש קמיקזה כזו שעושה גשר כזה גבוה...

ולהפתעתי הרבה – זה עבד! האח הידד, הילד שותה מים, ובשלוקים גדולים! לא יאמן!

 

תודה לך מיריה!

 

לפרטים נוספים על גן אנתרופוסופי בגליל המערבי ganadir1@walla.com

 

שני ליבמן - מדריכת קורסי עיסוי תינוקות, מנחת קבוצות אמהות ותינוקות, מלווה ומדריכה אמהות אחרי לידה, מדריכת הנקה, מאמנת אישית לאמהות ואמא לשניים.

050-3721895  |  lebman@bezeqint.net 


כל הזכויות שמורות © צרו קשר קורס דולות שיווק באינטרנט לידה הריון תקנון והצהרת פרטיות הקמת אתרים