קבוצות הבעה רגשית לאמהות/שירי להב-שפיר ושירלי מיראכור
הצורך בטיפול במשחק בקרב אימהות:
ילד בא לעולם ועמו נולדת גם אם. כאן מופיע הצורך הפנימי העמוק לצמוח, לגדול- לגדל את עצמך, בד בבד עם גידול הילד הרך.
האישיות מתרחבת- החוויות באות ומתעצמות, מערכות היחסים והדינאמיקות אישיות עשויות ללבוש "פנים" שונות- את חשה אחרת, חשה צורך לחוות עצמך ולהשתמש בעצמך אחרת- מול עצמך, מול ילדך- כאם, מול בן הזוג, המשפחה מורחבת, החברה הקרובה והרחוקה.
אנו מזמינות אותך למפגש עם השאלות, הדילמות, הדרמות והתהפוכות הפנימיות והחיצוניות, שהן לרוב מנת חלקה של האם הטרייה.
הנה מוגשת לך הזמנה לפתוח את הדברים. "להציגם", פשוטו כמשמעו, על ה"במה האישית" שלך, להתבונן בתכנים, לשוחח עימם, להכילם ולחבקם וגם למצוא דרכים להקל עליך ועל המערכת, להזרים אהבה והעצמה רבה לתוכך ולתוך משפחתך.
המשחק והדרמה ככלים טיפוליים:
תרגילי התיאטרון והפסיכודרמה המופעלים בסדנא, מאפשרים להתבונן פנימה ולבנות את הדרמה הפנימית המתרחשת באישה, תוך העזרות בחברות הקבוצה. כך יש ביכולתה של האישה להשתמש בסיטואציה כב"מראה":
התכנים בנפש האשה משתקפים אליה, כמו גם מקומה שלה ושל הסובבים אותה בסיטואציה. העבודה הפסיכודרמטית מאפשרת, אם כן, כמה דברים: התבוננות בסיטואציה, פורקן הדברים ואוורורם, הבנת הדראמה הפנימית, אימוץ דרכי התמודדות חדשות או גילוי של דרכים חדשות הקיימות בתוך האישה, ויישומן בסיטואציה כ"אימון"- המאפשרת התרת קונפליקטים, בירור דילמות, הכלת הרגשות המציפים והעצמה אישית ונשית- בנייה של "מקום", מרחב אישי לאישה בעולמה ובעולם בכלל, על ידי הכרת עצמיותה, "ארגז הכלים" הפנימי שלה, קולה האישי ודרכה האישית בעולם.
השימוש במונחים וכלים מעולם התיאטרון- כמו :"תפקיד", "סיטואציה", "חלל", "דמויות", "טקסט", "קונפליקט" ועוד, מאפשר הבהרה וחידוד של הקונפליקטים והבאתם באופן ישיר וברור לתודעה ולעבודה.
בשימוש בכלי התיאטרון טמונות אפשרויות אשר מעבר למילים, ובכך מתאפשרת עבודה עמוקה וחזקה.
כאשר הקונפליקט, הדילמה או כל סיטואציה קורמים עור וגידים כאן ועכשיו, בחלל הסדנא, עולה הזמנה ברורה וישירה לדיבור, וגם לעבודה עימם.
היתרונות שבהנחייה המשותפת בסדנא:
שיתוף הפעולה והעבודה המשולבת בין שחקנית ומנחת תיאטרון, לבין עובדת סוציאלית, מטפלת ומנחת קבוצות לאמהות ותינוקות, מאפשרים לחוות את התהליך כולו: העלאת התכנים בדרך רכה, עדינה ובהשגחת אשת מקצוע מתחום הטיפול, הפעלת התהליך הפסיכודראמטי בליווי והכוונה של שחקנית ומנחה עם רקע בפסיכודרמה, אוורור התכנים וסיכום אינטימי מתוך היבט טיפולי ומכיל, המאפשר לאישה לצאת מן הסדנא מצוידת בתובנות, כלים לעבודה, עוצמה ושלווה פנימית.
שירי להב-שפיר שירלי מיראכור
שחקנית יוצרת ומנחת מעגלי נשים מטפלת בנשים ובאמהות במעגלי החיים
אמנית תיאטרון סיפור, עובדת סוציאלית ומנחת
אוספת ומעבדת סיפורי עם העוסקים בנשים קבוצות לאמהות
בהסמכת המרכז
הישראלי לחינוך ללידה
|