צרבות
מזונות שעלולים לעודד צרבות הם: מאכלים מטוגנים, חריפים, שמנים, חומציים (אפילו חלק מן הפירות), שוקולד, חלב (בטווח הארוך) ולחם לבן. הוצאתם מן התפריט היומי תעזור במניעת הצרבות. אם הבעיה כבר קיימת תרצי להקל עליה על ידיד אכילת שקדים (בכמות מבוקרת), מלפפונים ירוקים וכף שמנת לפני ארוחה. גם אורח חיים מסויים מעודד צרבות ולכן הקפידי לצאת להליכה קצרה לאחר ארוחה, זווית נטייה קלה כלפי מעלה של הראש כאשר את הולכת לישון תמנע עלייה של האוכל, הימנעי מעישון ואלכוהול המעודדים הפרשת חומצות בקיבה, שתי הרבה בין ארוחות, המנעי מבגדים צמודים ולוחצים, נסי תרופות סותרות חומצה המותרות בזמן הריון.
קודם כל, כדי למנוע הרעלת הריון מומלץ להיות במעקב רפואי אם מתפתחת בצקת במקום אחר מהרגליים. בגלל שהבצקות מתפתחות במקומות חמים השתדלי לשהות בחדרים נעימים וממוזגים (במידה), השתדלי לנוע ולא לשבת או לעמוד הרבה מאוד זמן, השתדלי למצוא מקום להרים את רגלייך כלפי מעלה לאורך כל היום (רצוי לנוח בשכיבה עם הרגליים מורמות מעלה כמה שיותר גבוה או להניח כריות מתחת לרגליים כשאת הולכת לישון). הקפידי על צריכת מלח דלה, הסירי כל תכשיט לוחץ שנראה כי הוא גורם לבצקות (טבעות, שרשראות) איכלי עלים ירוקים, חלטי עלי סרפד במים רותחים ושתי ללא הגבלה.
כדי להפחית ולמנוע גודש באף הימנעי מאכילה מרובה של מוצרי חלב המגבירים את הליחה, אפשר להשתמש במי מלח כטיפות לאף(טיפות אף רגילות לא מומלצות), לעיתים ויטמין C עוזר לתסמינים הללו.
תופעה מוכרת ואף מביכה במהלך הריון שניתנת למניעה על ידי הימנעות משתיית משקאות מוגזים וקפאין, הקפדה על מזון עם סיבים תזונתיים, הימנעי מלבישת בגדים שלוחצים על הבטן, עסי את איזור הקיבה (לעיתים גורם להקלה בתחושה) ובהחלט פעילות ספורטיבית כגון צעידה קלה יכולה להקל על התופעה.
גם כן תופעה מוכרת אצל נשים בהריון בגלל משקל העובר שנוסף ומפעיל לחץ על רגלי האישה. חשוב שתימנעי מעמידה וישיבה בסיקול רגליים – הרמת רגליים גבוהה מומלצת, המרצת הדם על ידי פעילות ספורטיבים קלה תפחית את סיכויי התפתחות הדליות ברגליים, נטילת ויטמין C, B ואבץ מומלצים להקלה, אכילת אוכמניות ודובדבנים מחזקת את נימי הדם, כמובן שכדאי להימנע מנעילת נעלי עקב, צריכת אלכוהול ומלח מוגברים. במקרים קשים של דליות ברגליים מומלץ לפנות לרופא ואמצעים כירורגיים.
טחורים
הקפדה על פעילות מעיים סדירה מקלה על הבעיה ואף עשויה למנוע אותה, כך גם אכילת ירקות, פירות, סיבים תזונתיים ושתייה מרובה. החלפת ברזל רפואי בברזל טבעי שניתן להשיג בבתי מרקחת יכולה למנוע עצירות וטחורים. חשוב להימנע מישיבה ממשוכת בשרותים ולהמנע ממאמץ בעת היציאה. הרפייה ונשימות עמוקות יכולות להקל, כך גם אמבטיות מים חמים, רטיות קרח, פעילות גופנית (הליכה, שחייה) וכמובן שמירה על היגיינה במקומות הטחורים – ניקוי עם מגבונים לחים לאחר כל יציאה.
כאבי גב
הכאבים ייחלשו אם תקפידי על כתפיים ישרות, ישיב ועמידה זקופה, חזייה תומכת ונוחה, נעליים נוחות נוחות (כמובן שלא על עקבים), עבודה עדיהנ לחיזוק שריר הבטן, ביצוע מעברים משכירה לישיבה ומישיבה לעמידה בהדרגתיות, הימנעי מהליכה או ישיבה ממושכת ושינה על הצד עם כרית בין הרגליים נוחה לבטן ההריונית ולגב הסובל.
בניגוד למה שאנו נוטות לחשוב, פעילות אירובית מתונה דווקא מקלה על העייפות, ממריצה ולפעמים מונעת את התופעה. כדאי לבדוק אם גורם התופעה הוא ההריון ולא אנמיה שעלולה להיות הסיבה לעייפות ואם אינך סובלת מאנמיה – פשוט תישני! לכי לישון מוקדם בלילה ואם מתאפשר לך גם תנומה בצהריים תועיל לך, אל תשכחי שאת נושאת עובר בתוכך (או 2!).
הקפידי על שתייה מרובה של מים (לא קפה ולא משקאות מוגזים), הימנעי מצריכת קפאין ושוקולד, איכלי הרבה ירקות, פירות, זרעים, פלנטגו ופסיליום, בידקי אפשרות חילוף תוסף ברזל תרופתי בתוסף ברזל טבעי, איכלי שזיפים מיובשים על הבוקר או מים בהם הושרו שזיפים מיובשים במשך הלילה. ניתן להוסיף כף זרעי פשתן טחונים במשך היום. |