בס"ד
תזונה מומלצת להריון- כללי:
- להמנע ממזונות שמכילים חומרי שימור וצבעי מאכל. אלה חומרים העוברים שלייה ויכולים לפגוע במערכת העצבים המרכזית של העובר.
- להמנע ממזון שרוף ,עדיף לאכול אוכל מאודה.
- להקפיד על צריכה של ירקות הירוקים :קוסברה, שמיר, חסה, כרוב לבן,ברוקולי וכו'.ירקות אלו מכילים מינרלים רבים ששומרים על איזון הלחץ-דם.ירקות אלו מכילים גם ברזל וסידן והם משתנים.
- להקפיד על צריכה של דגנים מלאים.
על אישה בהריון להקפיד לשבת ולאכול, להקדיש תשומת לב לאכילה. רצוי לחלק את הארוחות לשש ארוחות קטנות על כל היום.
נשים בהריון סובלות מעודף חום. ארוחה מבושלת חמה יכולה להגביר את התגובה הזו, לכן רצוי לאכול ארוחה מבושלת לאחר שהתקררה מעט. האנרגיה של האוכל הופכת נטרלית.
להשתדל להימנע מסוכרים פשוטים, פחממות פשוטות, ג'אנק פוד, עוגות... פירות יבשים מכילים המון סוכר וחומרים נוספים שאינם בריאים, כגון: גופרית, נבגים, רימות זבובים...
הקלה על צרבת- סודה, מים עם לימון, תמצית אתרית של לימון- לטפטף על בד 4-5 טיפות ולשאוף אחרי הארוחה או בין לבין. חלב זה מיתוס...
שעועית אזוקי ומאש מצויינות לניקוי הגוף מרעלים, עצירויות. מחזקות ומנקות את הכליות.
10-12 כוסות מים ביום רגיל, ביום חם יותר. מומלץ להפחית בשתיית קפה, תה, קקאו ומיצים מומתקים. רצוי לצרוך הרבה מים!!!!!! לא להציף כדי לא לגרום להרעלת מים.
נשים בהריון צריכות להקדיש שעה ביום לעצמן, להעניק לעצמן.
לשמור על אופטימיות!!!
חשוב מאוד לצרוך הרבה: חומצה פולית, ברזל, סידן וחומצות שומן- אומגה 3- מצוי בדגים.
הכנת הגוף ללידה:
הגוף צריך אנרגיה זמינה ללידה לכן, יש להכין מאגירם אלו לפני הלידה, לרוב משבוע 36. חשוב לצרוך ויטמין K- נמצא במזונות ירוקים- חשוב לגורמי הקרישה, שילייה, מניעת דימום מוגבר, חשוב גם לעובר. (הזריקה שנותנים לתינוק לאחר הלידה היא מאוד חשובה!!!) ברזל, ויטמין C, קלציום.
שתיית תה פטל משבוע 36 מסייע בהכנת הרחם להתכווצויות ולפתיחת צוואר הרחם. עדיף חליטה של עלי פטל ולא תמצית.
|