מאחר שאיני דולה, ובכל זאת שומעת מפה ומשם יכולה לספר לך, בנוסף על דברי החכמה של עופרי, שיש פלקטואציות עצומות בין הדולות. חלק מהן, במיוחד מי שצברו מוניטין, עסוקות מעל לראש! ו'חותכות' לאחר 6-8 סגירות על לידות בחודש לכל היותר, למרות שמספר הפניות אליהן היה מאפשר יותר.
לעומת זאת, דולות אחרות, ואפשר שמצוינות, מגרדות בקושי לידה בחודשיים. כן, כן, זה המצב. אני מניחה שהשתלבות בתחום חדש ומתפתח קשורה בהמון משתנים. החל מאיזו דולה את, דרך קשרים, יכולת שיווקית, ויכולת בין-אישית מצוינת שיכולה לנתב את דרכך או להיפך בבתי"ח, נטיות אישיות (לידות בית? טיפולים אלטרנטיביים מסוימי?) וכו'.
תשעה קורסים רצים במקביל, עשרות דולות בוגרות מהם בכל שנה, וסוללות כל-אחת בדרכה עוד ועוד מקום למקצוע. אך זה ממש לא פשוט.
לגבי הצימוד בין טיפול אלטרטיבי ומקצוע הדולה. לעניות דעתי, ממש כן! נשים רבות צורכות בהריון סוגי טיפול אלטרנטיבי כמו שיאצו, ג'הארה ויוגה. היכרות עם מטפלת טובה בתחום הרפואה המשלימה מביאה מטבע הדברים לרצון מצד המטופלת, שהיא תהיה איתה גם בלידה.
רבות מהדולות מחזיקות במספר כובעים: מדריכות להכנה ללידה ולהנקה, מטפלות ברפואה משלימה כאמור וכו'. זה מאד עוזר להגדיל את ערכת הכלים שהדולה מביאה איתה אל הלידה, את חוג הלקוחות, ובוודאי שאת המחזור העסקי. אך כפי שאמרה עופרי, זה משהו שצריך למשוך אותך, כי אם את לא נסחפת ומעשירה את עצמך מתוך עניין כמעט טוטאלי הייתי אומרת, קשה מאד 'להכנס לזה' בכל פעם, לקראת לידה.
אני חושבת שמרחק ריאלי בין הקורס ובין צבירת קליינטורה מספקת יהיה של שנתיים לפחות.. חלק גדול מהדולות מגיעות לקורס תוך כדי ההריון שלהן עצמן או נכנסות להריון תוך כדי כך שזה משתלב להן עם לוח זמנים כזה.
בהצלחה! ואשמח לדעת לאן את נוטה אם בכלל לאור הדברים.
|
תוכן התגובה:
|