אורנה יקרה,
מקריאה בין השורות נראה לי שיש כאן איזשהו כשל תשקורתי חלקי אך משולש. לא בטוחה שהיולדת סגורה על מה שהיא רוצה, לא בטוחה שהיא מבטאת זאת היטב, ולא בטוחה שאת משתגעת על מה שהיא אומרת שהיא בוחרת. אך יכול להיות שזו תחושה שלי בלבד.
אם אכן מכל האפשרויות היא בוחרת בדרך המשונה גם בעיני, אגב, של היפוך ומיד לאחריו השראת לידה או ניתוח קיסרי, הרי שהייתי בוחרת אולי בדמיון המודרך ובעבודה משותפת על תסריט לידה כתמיכה ביולדת הזו.
אופס, אני רואה עכשיו שהתור שלה נקבע להיום אז יכול להיות שהכל אינו רלוונטי. אך לטובת הדורות הבאים ולטובת הסיכוי שאולי עוד תקראי את זה לפני ושהתור אחרי הצהריים או בערב.
איני מומחית לדמיון מודרך, אך הייתי עוברת איתה צעד צעד על התסריט של היפוך, לפי הצפוי לה.
ראשית, שלב הצפיה באולטרסאונד. לראות את התינוק, ו'להבין' איתו את שעומד לקרות תוך 'ראיה' איתו את הצפוי לקרות בהיפוך. לראות את השיליה ואת חבל הטבור, שאלו הגורמים בקריטיים הנוספים יחד עם התינוק בשילוש של המהלך.
לראות את הרופא שמבצע את ההיפוך מבין את הסיטואציה, ויודע את שלפניו, וידיו מבצעות את שצריך תוך הרמוניה של הבנה והסכמה משולשת - אמא-רופא-תינוק.
איני יודעת את הסטטיסטיקות אך תינוקות רבים מתהפכים ביום הלידה ממש, ואפילו תוך כדי צירים! מאחלת להם שלום ולך אינטואיציה שקופה וחזקה.
שלך
רותי
|
תוכן התגובה:
|