ובכן, את שאלתי הנ"ל הפניתי במספר פורומים. ובפורום השכן, אמנות הלידה, קיבלתי מספר תשובות שהתגלגלו במוחי והצטרפו למספר עובדות שהולידו יחד כמה תובנות. אז ככה. שיחת הטלפון הראשונה איתה: יולדת דעתנית, התקשרה, לא שאלה יותר מידי עלי, יודעת שהיא רוצה להיפגש איתי. אוקיי. האם גם האיש יבוא לפגישה? התשובה הנחרצת "לא" קצת הפתיעה, אך ידעתי שנדבר על כך בפגישתנו. בפגישה היא אכן הסבירה שבעלה לא מתעניין במיוחד, בעוד שהיא קוראת, מלקטת חומר וכו', הוא "מחכה שהלידה תגיע" וזהו. הסברתי לה שזה אופייני לגברים רבים במהלך חודשי ההריון, אך לקראת הסוף אנחנו כן מצפים ממנו ליותר שיתוף, ונעזור לו להבין את התהליך ומה מחכה לנו בפגישות הבאות. מ' מייד התחברה לטיפול האנרגטי, והמוסיקה ששמתי ברקע "זרקה" אותה למקום האהוב עליה בסין, שהוא בשבילה חיבור של האדמה והשמיים. הפגישות הבאות נערכו בביתה של מ', ואכן האיש העלה שאלות שהבהירו שאין לו שמץ מושג מה מתרחש בלידה. בנות, בורות ככל שתהיינה, הספיקו כבר לפחות לשמוע פה ושם סיפורי לידות, כמה מושגים, לפחות אלה שהן בשנות ה30 לחייהן, אך כאן ... ANYWAY התגברנו על המכשולים תוך הסברים מ"אלף" בלי להעמיס יותר מידי וכו'. פעמיים רציתי להקרין אצלם את הDVD היפה של לסלי וולף הממחיש לידה טבעית. בפעם הראשונה הם בדיוק השאילו את הכאבל של הDVD לאמא שלה. אז הבנתי שכנראה הוא עדיין לא בשל לראות סרט לידה. בפעם השניה, אני מגששת, והם מאוד בעד לראות, אז אני שולפת את הסרט מתיקי ו- אופס, הקופסה ריקה! בתפיסתי שום דבר אינו במקרה, אז השלמתי עם כך שזה כנראה לא ה"סרט שלהם".
ואיפה כל הסיפור של העכוז? זה מתחיל מהפגישה הראשונה (שבוע 36!), כשאני שואלת פרטים על מהלך ההריון וכו', הכל תקין, הכל סבבה, אין שום בעיות, יש בצקות אבל ל"ד נורמאלי וכו' וכו'. רק בדלת (בדלת! אחרי שעתיים וחצי) היא אומרת אה, ודרך אגב, היא מצג עכוז כרגע... אז אמרתי חבל שלא ידעתי מראש, הייתי שמה דגש בטיפול האנרגטי על העניין הזה. וכך בפגישות הבאות, אני שמה דגש על ההיפוך, נותנת להם עצות מה לעשות, אך רואה שאין התלהבות מטורפת. זוכרת את עצמי באטרף עושה את כל העצות שניתנו לי, לעשות ה-כ-ל כדי שהעובר יגיע עם הראש למטה ויאפשר לי ללדת אותו בטבעיות. הצעתי שאתן כתובות של מטפלים בדיקור ומוקסה, שיטת קיי וכו', היא אמרה שמסתפקת במה שאנחנו עושים. התחלתי להבין שיש גישה של "מקסימום יהיה ניתוח" שהתחזקה אחרי הUS החוזר, שאישר שהעכוז עדיין במקומו. החליטה ללכת על היפוך כפעולה שאין מה להפסיד ממנה, הרי אפשר ללכת לניתוח מראש, או לנסות היפוך ואז ניתוח. זה הסיפור, וההמשך + השאלות שלי בהודעה הבאה...
|
תוכן התגובה:
|