כל אחד בחייו עושה סדרי עדיפויות. מבדיל בין העיקר לתפל, ובוחר את דרכו. את בחרת לקחת עימך דולה לחדר הלידה, ואיני רואה בכך מותרות, אלא משהו שגם את ראית בו תמיכה ועזרה, או כל דבר אחר שיכל לעזור לך ברגעים של הלידה.
אני מסתייגת מההרגשה שמילותייך מעלות "דולה שנסיונה הוא שנתיים בלבד". כלומר, אם לא היתה כימיה, ולא הרגשת שאת מקבלת מספיק ידע והרגשת ביטחון וכו', לא פה נעוצה "הבעיה". יש גם דולות שיש להן רקע טיפולי של שנים, והן "רק" חצי שנה דולות, והן דולות מעולות. ושוב, מהי דולה מעולה? לכל אחת הפרמטרים שלה, ולכל אחת מתאימה דמות אחרת, בדיוק כמו בכל טיפול.
סכום של 1,800 ש"ח הכולל את כל הפגישות אותן את מתארת וכולל הכנה ללידה, נשמע לי הוגן מאוד. וכמו שאמרת - ההסכמה היתה הדדית.
אני חושבת שאם במהלך הפגישות הרגשת כי לא קיבלת מענה על משהו מסויים, היית צריכה לפתוח את זה ולבקש לדבר עליו, לקבל כלים ומידע. עם זאת אנחנו בני אדם וככאלו איננו מושלמים. ספרים ואינטרנט הן שתי דרכים נפלאות ללמוד עוד ולצבור כלים וידע. הרי אין דולה אחת שגם מטפלת בהילינג, גם מדקרת, גם רפלקסולוגית וגם מבינה בארומותרפיה, פילאטיס ויוגה. ואם יש כזו - אשמח להכיר אותה :-)
הצטערתי לשמוע שאמך פוטרה מעבודתה וכי לא תוכלו לעמוד בתשלום לדולה כפי שסוכם.טוב עשית שהתקשרת אל הדולה ושיתפת אותה במצב.
תראי, אולי זה לא אתי מבחינתי לכתוב את זה, אבל אני מרגישה שאנחנו כדולות לרוב נמצאות שם כדי להכיל ולהבין ולקבל. כסף הוא רק צורה של אנרגיה. אני שומעת סיפורים רבים על איך הדולה לא היתה קשובה לי, איך היא לא עשתה לי הנחה, איך הזוג ההוא שילם רק 500 ש"ח, וממני היא דרשה פי שלוש. זו העבודה שלנו. ואגב, רובנו מתפרנסות מעוד דברים (חלקם קשורים ישירות לעבודה עם נשים בהריון/לידה/אחרי לידה, וחלקם לא קשורים). "בלי בושה" אלו מילים שקצת קשה לי איתן. מה לבושה ולזה? אותה דולה פגשה אותך, השקיעה מזמנה ומהידע שלה. הטלפון שלה, כך אני מניחה, היה זמין עבורך מאותו הרגע בו החלטן לעבוד יחדיו. ואגב, ישנן דולות שגובות מחיר גם על פגישת היכרות. אני אחת מהן. זו פגישה כמו כל פגישה "עיסקית" (אגב, במידה והיולדת החליטה שאני אהיה הדולה שלה, הסכום הזה יורד מהסכום הכללי). תמחור הוא עניין אישי, כמו בכל תחום בחיים.
אינני יודעת מה היה הצד של הדולה בהסכם ובפגישות. אני רק מרגישה כי הדולה לא כאן כדי לספר את הסיפור שלה. כמה שעות היו הפגישות למשל??
ועוד אני יכולה להוסיף מהצד של "הדולות". מכיוון שהדולה התחייבה אליך, היא ראתה (שוב, כך אני מניחה) שגם את מחוייבת אליה. כלומר, היא ידעה שנכנסה ליומנה לידה עתידית, היא לקחה מספר מסויים של לידות לאותו החודש, דאגה לגיבוי, ובוודאי גם לא תכננה חופש סביב הזמן הזה. בנוסף, היא ידעה שזה כסף שאמור להכנס לתחשיב שלה.
נכון, דברים קורים בחיים. לצערנו חלקם לא נעימים. אבל מהצד "שלנו" אני יכולה להגיד - שהיא הפסידה פרנסה.
הבעיה ההדדית פה (לפי איך שהבאת את הסיפור מהצד שלך כמובן) היא שלא הובא לידיעתך הסכום על ביטול למשל, או כמה עולה כל פגישה במידה ותחליטי לא להמשיך בליווי עם דולה זו. לי כדולה זה עוזר להבין שהגיע הזמן (עבורי) לכתוב חוזה מפורט, בו רוב הדברים יובאו על הכתב ויהיו ברורים לשני הצדדים מראש. כך יהיו פחות הפתעות ופחות אי נעימויות.
מקווה שבכל זאת קיבלת ולקחת משהו מהפגישות עם הדולה ומאחלת לך לידה טובה, ובידיים מלאות.
עופרי, דולה
|
תוכן התגובה:
|