28/3/2007 23:11
|
טל
|
מאת:
|
ה-ס-כ-ם כ-ת-ו-ב !!!
|
כותרת:
|
בכל פעם שאני שומעת סיפור כזה מתחזקת אצלי ההבנה שאין מנוס מלשבת ולכתוב הסכם מפורט, שיציג כל מיני תרחישים אפשריים ופתרונות התשלום עבורם. אני לא יודעת לפי איזה נתונים בחרת מלכתחילה להיעזר באותה דולה (שאת כלכך משמיצה כעת). אני משערת שהיתה כימיה מסויימת שהביאה אותך לבחור דווקא בה. לפי הבנתי- למרות מצבך הכלכלי, ולמרות שידעת כבר מהפגישה הראשונה שנסיונה כדולה הוא שנתיים בלבד, ושהיא גובה 1800 ש"ח עבור ליווי בלידה ושתי פגישות הכנה- החלטת להיעזר בה. 650 ש"ח עבור שתי פגישות הכנה ללידה (ואני מנחשת שכל פגישה ארכה מספר שעות) הוא מחיר סביר בהחלט! במה בדיוק ציפית שהיא תתבייש? היא ביקשה מחיר הוגן ביותר עבור שירות שהעניקה לך. יותר מזה, הדולה התחייבה עבורך מהרגע שנוצר הקשר ביניכן ועד לאחר הלידה. אם אני מבינה נכון- דווקא את היא זו שלא הרגישה שום מחוייבות כלפיה. היה ביניכן הסכם (לא כתוב) ואת למעשה הפרת אותו. כאשר אני מתחייבת להיות דולה של אישה ובן זוגה (אם יש), זה אומר- להיות זמינה בטלפון 24 שעות ביממה. זה אומר להיות בכוננות יומיומית שעה שעה לכל הקפצה, זה אומר שאני לא לוקחת שום עבודה אחרת סביב תאריך הלידה המשוער. זה אמנם מאד לא "רוחני" להגיד את זה, אבל דולה זה מקצוע- כלומר פרנסה. כשזוג שאני מלווה משנה את הכללים, הוא בעצם פוגע בפרנסה שלי. האם דיברת איתה על התחושות שלך לגבי ההכנה הלא מספקת ללידה? (אני מתכוונת, במהלך פגישות ההכנה, עוד לפני הביטול ולפני שעלה עניין התשלום.) האם היא ידעה שאת לא מסופקת מהפגישות? האם רק בדיעבד, כשהבנת שעלייך לשלם עבורן, הגעת פתאום למסקנה שמדובר בש"שתי פגישות דלות תוכן"? לגבי פגישת היכרות- יש מי שגובה תשלום, ויש מי שלא. תלוי בדולה ובגישה האישית שלה.
מצטערת. אני מהצד של הדולות, ובכל פעם שאני קוראת או שומעת סיפורים מהסוג הזה אני מרגישה שיש לי כל כך הרבה מה לומר. כלכך הרבה, שפשוט אין לי כוח להתחיל אפילו לכתוב את התגובה. הפעם לא הצלחתי להתאפק.
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|
|
כל הזכויות שמורות לאמנות התמיכה בלידה © יצירת קשר
|