19/3/2008 22:34
|
רותי קרני הורוביץ
|
מאת:
|
גם להפגין (כיולדות) וגם לחשפיע (כדולות) למען חופש הבחירה בלידה, ונגד האטימות וחומת ה'נייט'
|
כותרת:
|
לטעמי, בדיוק כפי שכתבה גל. גם וגם.
חשוב להפגין, מאד חשוב. משום שזכותנו הבסיסית לחופש בחירה בלידה נרמסת ברגל גסה. משום שלא מאפשרים לנו, כיולדות, לבחור את המלווה שלנו. משום שלא מכבדים אותנו כיולדות. משום שאם לא נפגין, נלך כצאן. והדם והדמעות שממלאים עדיין רבבות עמודים של סיפורי לידה מסוייטים, ימשיכו להשפך אם לא נדבר.
כפי שהצלחנו להוריד את שיעור חתכי החיץ באמצעות הדיבור, המבקש ואז דורש בפה מלא שלא לחתוך בבשרנו (מי היה מעז לכתוב לפני עשור: אני לא מסכימה לחתך החיץ?) בעל-פה ובתכניות הלידה הכתובות שלנו, נסיר גם את הצרעת הזו, של התעלמות מצרכינו האנושיים הבסיסיים לבחור את המלווה שלנו בלידה שלנו באמצעות כך שנאמר זאת.
נכתוב זאת. נדרוש זאת. נפגין. כפי שהחוק מתיר. נכתוב על השלטים, נצוד את עינה של התקשורת, כלב השמירה של הדמוקרטיה, ונרתום אותה למאבקנו הצודק. כך זה עובד. תפתחו כל ערוץ 10. ואז זה יהיה יותר סקסי, וחבר כנסת יבין שיש לו הזדמנות, והעניין יתגלגל. אתן לא מבינות שאין לנו זכות לשתוק? איזה מסר אנחנו מעבירות לקברניטי הנייט?
אני מתביישת בהיענות הנמוכה לקריאתי. היא מעידה על תבוסתנות מדאיגה, שאין לה מקום במקצועות שלנו, שמהותם מחוייבות לשינוי, לתיקון, לאותנטי.
כנרת יקירתי אני דווקא חושבת ש'תנו לנו להכנס' אינו מתחנן, אלא עוצמתי כהדהוד תופים רבים. יש לי תמונה של המונים שמתדפקים על שער. והד הולך וגובר של 'תנו לנו להכנס' שאף חומה בצורה לא תעמוד נגדו.
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|
|
כל הזכויות שמורות לאמנות התמיכה בלידה © יצירת קשר
|