היי מתעניינת, 1. את צודקת - התכוונתי לרשום שליוויתי הרבה לידות בלניאדו (ליוויתי מעל 20 לידות שם). כמו כן - אני רשומה אצלם במאגר הדולות שלהם. 2. ואכן, בלי קשר ללניאדו, ליוויתי לא מעט לידות לנל"ק (כ-20 לידות). מבחינת בתי חולים - בתה"ש, באסה"ר, במאיר, בלניאדו, ו2 מתוכן בבלינסון. אם היולדת במצב טוב, רוצה לנסות לנל"ק, מגיעה מוכנה, והלידה מתקדמת היטב - הרבה בתי החולים היום מוכנים לאפשר ליולדת לנסות לנל"ק. 3. ברור שהיתה מיילדת!!!! התפקיד של המיילדת היה ליילד את היולדת. התפקיד שלי היה להכין את היולדת לקראת הלנל"ק (כמו שאני מכינה כל יולדת לפני כל לידה, למרות שיש דגשים נוספים בהכנה ללנל"ק), ולתמוך בה במהלך הצירים, הלידה ולאחר הלידה. 4. האם אין זו החלוקה שתמיד קיימת בין הדולות לבין המיילדות??? (וזו אכן הסיבה שאני כותבת ש"ליוויתי" ולא "יילדתי").
ויש דבר שחשוב לזכור: לנל"ק היא קודם כל לידה רגילה, ובדרך כלל, יותר בטוחה מאשר בחירה מראש בקיסרי נוסף (כמובן, אם אין אינדיקציות ספציפיות לקיסרי). חשוב לדעת ולהבין את הגורמים לקיסרי הקודם. האם אלו גורמים אקראיים או שיתכן שיחזרו על עצמם? האם הקיסרי היה מחויב המציאות, או שמא תולדה של ניהול לידה התערבותי? איפה היולדת בתוך כל זה? איך היא מרגישה עם מה שהיה? מהם פחדיה?
ודבר אחרון, מתעניינת יקרה - לעולם לא הייתי חושבת לקחת קרדיטים ממישהי אחרת (דולה או מיילדת - אותו דבר). אם זה התפרש כך - כולי התנצלות! אני מקווה שהתשובה שלי היתה יותר ברורה (ומתנצלת על אורכה. עם כל שאלה נוספת את מוזמנת לפנות אלי למייל, או לנייד 0-526-526-330. גל לביא
|
תוכן התגובה:
|