23/12/2008 13:48
|
גילי אבישי
|
מאת:
|
מצטערת להשבית שמחות,לא מסכימה איתכן ויותר מכך
|
כותרת:
|
"התפקיד של המיילדת היה ליילד את היולדת. התפקיד שלי היה להכין את היולדת לקראת הלנל"ק (כמו שאני מכינה כל יולדת לפני כל לידה, למרות שיש דגשים נוספים בהכנה ללנל"ק), ולתמוך בה במהלך הצירים, הלידה ולאחר הלידה. 4. האם אין זו החלוקה שתמיד קיימת בין הדולות לבין המיילדות???"
התשובה לשאלה ארבע היא לא!!!!!!!!!!!!! מה שכתבת או אולי הדרך בה כתבת היא ה-סיבה שמיילדות לא רוצות דולות בלידות. מה פרושו המיילדת תפקידה ליילד? מה זה ליילד בכלל? אני,בתור דולה ותיקה והרבה שנים במגע עם צוותי חדר לידה ומיילדות בית מוצאת את ההתנסחות שלך גל מתנשאת ואפילו פוענית. ממש כך. וצר לי שמכל נשות המקצוע שמסתובבות כאן אני היחידה שאומרת זאת. הופניתי להמשך הדיון הזה ע"י מיילדת מקסימה,כזו שאוהבת שיתוף פעולה עם היולדת ומצדדת בנוכחות של דולות בעיקרון .כשהיא קראה את הכתוב כאן היא דיברה איתי ואמרה שזה בדיוק מה שלא אמור לקרות.
אני מאמינה שהקשר עם דולה אמור להתבסס בזמן ההריון בהחלט אבל לא על חשבון קשר עם מיילדת. רק לפני שבוע נתנה שיין המדהימה הרצאה על מעקב הריון תקין בקורס דולות ברידמן ירושלים. מדהים,מרגש וכל כך נכון. היא דיברה על יצירת קשר מוקדם ככל האפשר עם מיילדת,על מעקב כיצירת כתובת ועוד. גם המיילדת יכולה בהחלט לתמוך לעסות להקשיב ולא,החלוקה שציינת איננה החלוקה מאז ומעולם וגם לא חייבת להיות. המטרה של כולנו היא טובת האשה ולכן אנחנו אמורות לשאוף להידברות ולשיתוף בין העשיה שלי הדולה ושל המיילדת כשתי נשים שכל אחת מהן מביאה את מה שהיא טובה בו כדי ששתינו יחד נאפשר ליולדת לבחור מי מתאימה לה ומתי.
מהדרך בה כתבת את דברייך עולה תמונה בעייתית לפיה הדולה היא האדם העיקרי והמשמעותי בחדר לידה והמיילדת היא איך להגיד,רק מיילדת(???)כלומר מה? שולפת את התינוק? נו באמת
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|
|
כל הזכויות שמורות לאמנות התמיכה בלידה © יצירת קשר
|