מעיין עדין - נטורופתית, דולה ומדריכת הכנה ללידה, רפלקסולוגית בכירה. 052-3856932 (ליווי בסורוקה)

 
רפלקסולוגיה
תיק לידה
לידת בזק
סדנת עיסוי תינוקות
סיפורי לידה
 עמוד הבית  קצת על עצמי...  תומכת לידה -דולה  תזונה בהריון ולידה פורום
תזונה בהריון ולידה

תזונה בהריון

בתקופת ההריון גוף האישה עובר שינויים רבים.

החל משינויים הורמונלים, שינויים ברקמות, נפח הדם ועוד...
אספקת דם וחמצן טובה מאפשרת התפתחות תקינה של התינוק הגדל בתוכך.

במשך שנים רבות ניתן היה לשמוע מצד מקורבים אלינו או סתם עוברי אורח את המיתוס 

"את צריכה לאכול בשביל שניים!!".                                                                
כנטורופתית המטפלת בתזונה וכתומכת לידה המכירה בהשלכות של המשפט הזה,
חשוב לי לשבור את המיתוס.                                                                                   
לאכול בשביל שניים משמע לאכול כמות כפולה מזו שהגוף באמת זקוק לה, ברב המקרים התזונה העיקרית של נשים הרות מתבססת על פחמימות.                              
ברגע שהתזונה לא מאוזנת ומורכבת בעיקר מפחמימות אנו מגדילים את הסיכון להשמנה.
 
סיבה נוספת לאכילה מאוזנת ומבוקרת נובעת מכך שהתינוק הגדל ברחמך מקבל ממך את כל אבות המזון וחומרי הבניין להן הוא זקוק.                                                            
ברגע שהתינוק לא מקבל את שזקוק לו מהמזון שאת צורכת הוא ישתמש במאגרים שלך וכך עלול להיווצר מחסור במאגרים שלך היוצר מחסור במאגרים של התינוק מה שעלול לפגוע בהתפתחות התקינה שלו.
 
תזונה נכונה בתקופת ההריון תסייע לך לשמור על עלייה מתונה במשקל לאורך כל ההריון וחשוב מכך תספק לגוף את חומרי הבניין לו הוא זקוק להתפתחות התינוק ולשמירה על חוזק וחוסן האם.
 
אז איך עושים זאת???

1.     סדר יום – חשוב מאד לארגן את היום לארוחות מסודרות המכילות את כל אבות המזון. מומלץ לאכול בין 6-7 ארוחות ביום, מתוכן שלוש עיקריות ושלוש עד ארבע ביניים. (חשוב לשמור על מקסימום שעתיים וחצי – שלוש שעות הפסקה בין הארוחות, לשמירה על רמת סוכר מאוזנת).

 

2.     גיוון המזונות – חשוב להכניס לתפריט היומי מזונות מכל קבוצות המזון ולגוון את סוג המזון בכל קבוצה.

 

 קבוצות המזון לפי חלוקה:

פחמימות – רצוי מורכבות/מלאות לדוגמא: לחם מלא/שיפון, אורז מלא/בסמתי, פסטות מחיטה מלאה, שבולת שועל

חלבונים – מוצרי בשר/בקר דל שומן, עוף, דגים (ללא כספית), מוצרי חלב עד 5%, ביצים, טונה, קטניות.

ירקות – 5 צבעים בכל ארוחה, חשוב ביותר להעשיר את התפריט בירקות מכל הסוגים (טריים, מבושלים, מאודים, אנטיפסטי)

פירות – בין 2-3 מנות ביום.

שומן – רצוי שומן צמחי, בלתי רווי: אבוקדו, טחינה, שמן זית, אגוזים, שקדים.

 

3.     צריכה של מזונות בעלי ערך תזונתי גבוה, הנחוץ להתפתחות תקינה של מערכות התינוק:

סידן – חשוב לבניית עצמות התינוק, בנייה ושמירה על השיניים (אצל האם).

ברזל – מחסור בברזל עלול להוביל לאנמיה אצל האישה (עיפות, חולשה, כאבי ראש, קשיי נשימה), פגיעה במאגרי הברזל של האם תוביל לפגיעה במאגרי הברזל של התינוק להם הוא זקוק בחודשים הראשונים לחייו לבניית דם וחוזק חיסוני.

חומצה פולית – ויטמין החיוני לבנייה והתפתחות של רקמות המוח, חוט השדרה, חיוני לבניית DNA בשבועות הראשונים של העובר.

אומגה 3 – חומצת שומן חיונית להתפתחות של רקמת המוח, לכלי הדם וללב האם והתינוק.

 

4.     מומלץ להפחית במזונות עתירי שומן כמו: גבינות שמנות, בשר שומני.

 

5.     להמנע ממזון נע/חי – דגים חיים, ביצים לא מבושלות ועוד.

 

6.     להקפיד על שתייה מרובה של מים לצורך חילוף חומרים יעיל ולמניעה של עצירויות.

 
תזונה במהלך הלידה -
 

בזמן הלידה לא נרצה להעמיס על מערכת העיכול, אך אין זה אומר שאנחנו צריכות לפתוח בצום.

כדאי לאכול מנות קטנות של מזונות קלים, בעלי סיבים תזונתיים, עתירי אנרגיה

וזאת כדי לשמור על רמת סוכר מאוזנת לאורך הלידה.

המזונות המומלצים - מעדן, תמרים ושקדים/אגוזים, חטיף אנרגיה, מיץ תפוחים/ענבים לבנים.

**ההמלצה על תזונה במהלך הלידה לא תקפה לנשים שמיועדות לעבור ניתוח או בסיכון להיכנס לניתוח**

 

** חשוב לזכור - ההמלצות הנ"ל אינן מחליפות ייעוץ תזונתי אישי אצל איש מקצוע **

 


כל הזכויות שמורות © צרו קשר קורס דולות שיווק באינטרנט לידה הריון תקנון והצהרת פרטיות הקמת אתרים