האם הדולה תופסת את מקומו של בן הזוג בתהליך ההריון ובלידה?
שאלה זו מטרידה זוגות רבים השוקלים לקחת דולה במהלך ההריון ולקראת הלידה. התפתחות התא המשפחתי וסגנון הלידה הנפוץ כיום הפכו את הקשר בין האשה ההרה לבן זוגה לכזה בו תמיכת בן הזוג לאורך ההריון בכלל ובלידה בפרט הינה מובנת מאליה. בתוך האינטימיות הזו, לא תמיד ברור לבני זוג איפה בדיוק יכולות להכנס דולות ולסייע.
כמי שקשורה מאד לבן זוגי, ובהסתמך על התפקיד המשמעותי שמילא בלידת בנותינו, אני רואה בשותפות בן הזוג בתהליכי ההכנה ללידה ובלידה עצמה כדבר חיובי ומדהים. אני מאמינה, שכששני בני הזוג מעוניינים בשתוף הזה, תמיד תמצא הדרך בה נוכחות בן הזוג תהיה לא רק נעימה, אלא אף חיונית.
לכן, כשאני מגיעה עם זוג ללידה, אני מתייחסת תמיד למקומי כאל מקום של אורח. אורח בחיי הזוג. בתוך חדר הלידה אני רואה את הדאגה לבן הזוג כחלק בלתי נפרד מתפקידי. אני מאמינה שכשאני נמצאת בחדר הלידה יש באפשרותי לסייע לבן הזוג למצוא את מקומו בתוך חדר הלידה, ובהתאם לרצונותיו ולרצונות היולדת לבצע תפקיד פעיל ומשמעותי במהלך הלידה כך שיוכל בפועל לסייע לאשתו באופן ממשי.
כמו כן, אני מאמינה בחיוניות שבהשתתפות בן הזוג בהכנות שלקראת הלידה ובעיקר – בקורס הכנה ללידה. אני יודעת (מנסיון אישי) שלגברים רבים זה נראה מיותר ואף בזבוז זמן. אך מנסיוני, הידע, הבטחון, ואוסף הטיפים להקלה על היולדת שגברים רבים יוצאים איתם מהקורס, יכולים להשפיע לטובה על חוויית הלידה של היולדת ובן זוגה גם יחד.
|