יסמין פנחסי מכרמיאל - דולה ומדריכת הכנה ללידה 0524-580877

 
מוצרי מרפא טבעיים
תפילה בלידה
התמודדות עם כאב בלידה
המלצות
מרכז נהרה
מעגלי תמיכה
מצג עכוז
כוונה ללידה
אפידורל מזוית קצת אחרת
לידת בית
 עמוד הבית  דולה - תומכת הריון ולידה  הכנה ללידה  להשתמע פורום
אמא'לה צירים!

אפשר להגיד הרבה דברים על לידה, אבל אחד הדברים שעליהם אין עוררין זה שיש כאב בלידה!  הקושי הגדול עם הכאב הוא שזה כואב... בלידה אפשר להשתיק ולהעלים את הכאב עם משככי כאבים תרופתיים כמו אפידורל, ואפשר להתמודד עם הכאב בעזרת אמצעים טבעיים. גם לאישה שבטוחה שתשתמש באפידורל, כדאי לדעת על דרכים להתמודדות עם הכאב. הדבר נחוץ לשלב הראשוני של הלידה, לפני שנוסעים לבי"ח ולמצבים בהם לא ניתן לקבל משככי כאבים תרופתיים בביה"ח.

דרכים להתמודד עם הכאב בלידה:

·        תנועתיות – תנועתיות מקלה באופן משמעותי על הכאבים ומקדמת את הלידה. בעמידה, בישיבה, על כדור פיזיו או על מזרן, לסובב ולהזיז את אזור האגן.

·        נשימה – ישנן טכניקות נשימה שונות. במידה ומתרגלים אותן במהלך ההריון הן יכולות לעזור מאד בהתמודדות עם הכאב. תרגול יוגה מציע מגוון טכניקות נשימה והרפיה.

·        הרפיה היכולת להרפות ולשחרר, להיפתח אל מול הכאב ולהכיל אותו, היא יכולת נרכשת שניתן לתרגל ולהתאמן עליה בכאבי היום יום. ההרפיה והשקט בין הצירים משמעותית  מאד לקידום הלידה.

·        מים   על כסא או בעמידה במקלחת, באמבטיה או בג'קוזי. המים מרגיעים, עוטפים, שוטפים ומקלים מאד על הכאב. נשים רבות מדווחות שהלידה התקדמה מהר מאד מהרגע שנכנסו למים. חשוב לשים לב שהמים לא יהיו חמים מידי (לא מעל 36°).

·        מגע – עיסוי טוב באזור הגב התחתון, הכתפיים והרגליים יכול להקל מאד על הכאב ולתת הרגשה של ביחד.

·        הסחת דעת – ברגע שדעתנו ונפשנו מוסחת מהכאב, נשאר רק הכאב הפיזי איתו קל יותר להתמודד. בתחילת הלידה, כל עוד הצירים קלים אפשר להמשיך לעסוק בעבודות הבית, לטייל בחוץ או לעשות כל דבר שגורם לכך שהאישה לא תמתין לציר הבא. בהמשך, כאשר הצירים מתחזקים, ניתן לחזור על משפט מחזק או תפילה, להתפלל ולבקש עבור אנשים אחרים (נשים שלא מצליחות להיכנס להריון, זיווגים, רפואה ועוד). אפשר להתרכז בתינוק שעושה את דרכו החוצה או בכל תמונה דמיונית אחרת שמרגיעה ומחזקת.

·        טנס (TENS)– מכשיר קטן הפועל באמצעות זרמים חשמליים עדינים החוסמים את מעבר הכאב. ניתן לשכור אותו ולבדוק את פעולתו לפני הלידה. היולדת מפעילה את המכשיר בעצמה והוא נמצא יעיל יותר לשלב הראשון של הלידה.

במהלך הלידה, ליווי תומך של בן הזוג או דולה יכול לסייע בהתמודדות עם הכאב. למרבה הפלא והפרדוקס יותר מכל יכולה לעזור קבלה של הכאב. הרצון הראשון שעולה בזמן כאב הוא לברוח ממנו או להעלים אותו. אולם, קבלה של הכאב תגלה שלכאב יש תפקיד חשוב כמורה ומכוון. הכאב יכול לכוון אילו תנועות לעשות כדי להקל ולקדם את הלידה. הכאב יכול להביא להבנה והכרה בצרכים האישיים ההכרחיים להמשך הלידה. הכאב יכול להביא לתחושת התעלות, כפי שנשים מספרות שבלידות שלהן הן הרגישו בנוכחות עליונה בקרבתן. הקשבה לכאב והתמודדות עמו מביאים להבנות חדשות ותחושה נפלאה של התרוממות רוח והצלחה. טובי בראונינג, מפתחת שיטת "עוצמת הרכות", כותבת בספרה "באותם אזורים שאנו מרגישים בהם כאב, אנו יכולים להרגיש בעוצמה רבה גם את החיים. הדבר תלוי בנו".

ולסיום טוב, חשוב לזכור שכאב הלידה הוא זמני ומסתיים בהולדתם של תינוקות מתוקים.

בברכת לידות קלות, יסמין.


כל הזכויות שמורות © צרו קשר שיווק באינטרנט הריון ולידה תקנון והצהרת פרטיות קידום והקמת אתרים