דף הבית מצאי דולה! מהי דולה פגוש את הדולות דולה וחדרי לידה דולה מלווה לאחר לידה מניעת חתך בלידה פורום

איך לבחור חדר לידה?

צילום הריון ולידה: קרן לגזיאל

מאת: סיון אופירי*

צילום: קרן לגזיאל

הלידה היא חוויה אינטימית ופרטית, שתלווה אותך ואת משפחתך לכל החיים, ולכן חשוב שתהיה חיובית ככל שניתן. חשוב מאוד לבחור בית חולים שיענה בקריטריונים שלו על דרישותיך וציפיותיך. נשים, במיוחד אם מדובר בלידה ראשונה, לא מודעות להבדלים שבין בית חולים אחד לשני, לזכויותיהן על פי חוק, ולחשיבות שבהיכרות עם בית החולים והצוות המטפל לפני הלידה.

בהמשך אביא רשימה של נקודות שכדאי להתייחס אליהן בבחירת בית חולים. מידע כללי על זכויות היולדת ואפשרויותיה ללידה, שאלות שכדאי לשאול בעניין נוהלי בית החולים במהלך הלידה, שאלות שכדאי לשאול בקשר למחלקת יולדות, וכמה טיפים שימושיים. נשים רבות מתייחסות לעיצוב של בית החולים (ויש היום בתי חולים משופצים שהעיצוב שלהם יכול היה בקלות להטעות כעיצוב של בית מלון).

בעיני מומלץ דווקא לא לקחת את העניין הזה כשיקול. העיצוב של בית החולים לא מהווה אינדיקטור לרמתו, ויש קריטריונים נוספים וחשובים בהרבה שיש לקחת בחשבון בבחירת בית החולים. תמיד אפשר להביא בדים צבעוניים, מוביילים, מוזיקה ותמונות, ולהפוך את חדר הלידה למקום נעים ואינטימי, גם אם הקירות צבועים בירוק "בית חולים" מזעזע. כמו כן, אני ממליצה לדבר עם יולדות שילדו בבית החולים, להתייעץ איתן ולשמוע את חוויותיהן מהלידה ומבית החולים. אפשר למצוא פורומים של יולדות באינטרנט. עם זאת, יש להתייחס בזהירות להמלצות שתשמעו, כיוון שההתרשמות היא דבר סובייקטיבי מאוד, וכדאי לשוחח עם מספר יולדות כדי לקבל תמונה מדויקת ככל האפשר.

כמה עובדות על אשפוז ולידה - - את יכולה ללדת בכל בית חולים בארץ ללא קשר לאזור מגורייך. צריך להרשם ללידה רק אם את רוצה ללדת בירושלים. - - אשפוז ללידה הנו שרות המגיע לנו, מכח תשלומינו לביטוח הלאומי בשנות עבודתנו. - - בתי החולים מתחרים על לבך וכיסך, עבור כל לידה בית החולים מקבל מהמדינה כ -6,500 ₪. ההחלטה היכן וכיצד ללדת נמצאת בידייך בלבד. את רשאית לבקש, לשאול, להבין, לדרוש ולקבל את התמיכה, העזרה, הטיפול הרפואי ההולם ולמעשה את כל זכויותייך כאישה, כיולדת וכמטופלת בבית החולים.

אני ממליצה לערוך סיור "מודרך" לפחות בשני בתי חולים לפני הלידה כדי להכיר את הצוות, להבין ולהכיר את המדיניות של בית החולים ולהחליט האם מדיניות זו מתאימה לך. בנוסף, ביקור מוקדם יפחית חששות, את לא תרגישי שהגעת למקום זר כשתגיעי ללידה. על מנת לערוך סיור בבית החולים, יש לברר מתי נערכים סיורים בחדר הלידה בו מעונינים, ולהרשם מראש.

כאשר עורכים סיור בבית החולים יש להתייחס לנקודות הבאות:

1. שאלות שכדאי לשאול בעניין נוהלי בית החולים במהלך הלידה: - - מה כולל תהליך קבלת יולדת (חוקן, גילוח, אינפוזיה, מוניטור). היכן נמצא המלווה באותו זמן? - - שהייה בחדר לידה – האם היולדת מחויבת לשכב על המיטה או שיכולה להתנועע ולשנות תנוחות? - - נוכחות מלווה בלידה, מי יכול ללוות את היולדת (בעל, תומכת לידה, רופא פרטי, מיילדת פרטית)? - - כמה מלווים יכולים להיכנס לחדר לידה? - - האם במקרה של ניתוח קיסרי תתאפשר כניסה של המלווה לחדר ניתוח? - - האם ניתן להשתמש במים כאמצעי לשיכוך כאבים והרפיה? האם יש מקלחת צמודה לחדר הלידה? האם יש ג'קוזי? האם ניתן להיכנס לג'קוזי לאחר ירידת מים? - - האם ניתן ללדת בתנוחות שונות? - - האם יש מיטות מתכווננות? - - האם המיילדת מוכנה לעשות עיסוי פירנאום במהלך הלידה? - - מה המדיניות לגבי חיתוך החיץ – האם זהו נוהל קבוע בלידה ראשונה, או לפי הצורך? - - שיכוך כאבים בלידה: מהם משככי הכאבים שמצויים בחדר הלידה? (נייטרוס, פתידין פנרגן, אפידורל). - - נוכחות של מרדים - האם המרדים זמין 24 שעות ביממה? כמה מרדימים יש בחדר לידה? - - האם יש אפשרות ללידה פרטית? - - האם יש חדרי לידה טבעית? - - האם יש אביזרים ללידה בחדר טבעי (כדור, כריות, בר, שמנים, מראה וכו')? - - האם המיילדות עברו הכשרה/השתלמות ללידה טבעית? - - מהם הקריטריונים ללידה בחדר טבעי? - - האם מתירים ליולדת לאכול ולשתות במהלך הלידה? - - מהו נוהל הפעלת לידה? אחרי איזה שבוע? - - מהו נוהל הפעלת לידה לאחר ירידת מים? - - מהו נוהל השימוש בזירוז במהלך הלידה? - - מהם נהלי לידה אחרי ניתוח קיסרי? - - האם יש אפשרות להיניק מיד אחרי הלידה? - - האם יש אפשרות לאיסוף דם חבל טבור? - - חיתוך חבל טבור – מתבצע באופן מיידי או שניתן לחכות? ע"י מיילדת או האב?

2. שאלות שכדאי לשאול בקשר למחלקת יולדות: - - כמה נשים נמצאות בחדר? - - האם יש שירותים/מקלחות צמודים לכל חדר? - - האם יש טלפונים בחדרים? - - האם שעות הביקור מוגבלות? - - האם יש יועצות הנקה זמינות? - - האם האחיות מקיימות סדנאות לטיפול ראשוני בתינוק? - - האם יש אפשרות לביות מלא? ביות חלקי? Rooming in) - תינוק ליד האם או בתינוקיה)?

באופן כללי, הקשר שלך למקום הלידה הוא תלוי הרגשתך הסובייקטיבית.

יכול להיות שמבט חם או נגיעה מעודדת של מיילדת בכתפך תנסך בך ביטחון והרגשה כה טובה, עד שמגבלותיו הטכניות של בית החולים לא ישנו לך.

אם הרגשת שנוצר בינך ובין מקום מסוים "קליק", אל תהססי לבחור בו, לכי עם הרגשתך

*סיון אופירי היא מדריכת הכנה ללידה, תומכת לידה – דולה, ומרכזת קורס דולות במרכז הישראלי לחינוך ללידה ובעלת אתרwww.newborn.co.il 054-58208


כל הזכויות שמורות © לאתר אמנות התמיכה בלידה | תנאי שימוש | אינדקס לידה | הכנה ללידה | שיווק באינטרנט | צור קשר | הצהרת פרטיות