דף הבית מצאי דולה! מהי דולה פגוש את הדולות דולה וחדרי לידה דולה מלווה לאחר לידה מניעת חתך בלידה פורום

שיאצו ותמיכה בהריון, בלידה ובהורות - טיפים לדולה ולמלווה בלידה

מאת: *יעל זמירלי

טוקוג'ירו נמיקושי מייסד תרפיית השיאצו ביפן אמר : "שִיאַצוּ נוֹ קוֹקוֹרוֹ, הַאהַא נוֹ קוֹקוֹרוֹ" - ליבו של השיאצו הוא כמו לב של אם. טיפול השיאצו הוא חם, אוהב, סבלני ומקבל, כמו אמא.

מהו השיאצו?

השיאצו הוא אומנות מגע שמקורה ביפן ומבוססת על תאורית הרפואה הסינית. שיאצו פירושו אצבע לחץ.

השיאצו הינו טכניקה טיפולית המשלבת מגע נעים יחד עם איזון אנרגטי בגוף. כמו דיקור, השיאצו עובד ע"י גירוי נקודות הנמצאות לאורך תעלות אנרגיה הנקראות מרידיאנים. ע"י המגע, הלחיצות והמתיחות, השיאצו מטפל, מקל ומשיב בריאות והרגשה טובה. המטרה היא להביא לאיזון והרמוניה בגוף.

הטיפול משלב מניפולציות פיזיות- לחיצות שונות ומשתנות בחוזקן, יחד עם זרימת צ'י, כאשר המטפל הוא הכלי דרכו זורמת האנרגיה למטופל.

על ידי השענות קשובה של המטפל על המטופל נוצר האיזון. המטפל חש את צ'י המטופל ומעניק צ'י למטופל.

השיאצו מאפשר לגוף, לנפש ולרוח להגיע לאיזון הרמוני, להרגשת חיוניות טובה. השיאצו מעודד את הגוף לאזן את האנרגיות שלו.

שיאצו בהריון

אפשר לקבל טיפולי שיאצו מהחודש השלישי להריון ועד ללידה, וכמובן בלידה עצמה. לאחר הלידה, הטיפול מצוין לאם ולתינוקה.

השיאצו מטבעו עוזר לאנשים להיות יותר מחוברים עם גופם והאנרגיות שלהם. בהריון ישנו חיבור מיוחד נוסף של האשה עם אנרגיות העובר ואח"כ עם התינוק שנולד.

כיצד שיאצו יכול לעזור במהלך ההריון?

בהריון השיאצו תומך ומאפשר לגוף להסתגל לשינויים הפיזיים והנפשיים שהאשה עוברת. בנוסף, בעזרת השיאצו אפשר להכין את הגוף ללידה.

הוא מעניק חיבור עמוק בין האשה לעצמה, ובין האשה לתינוקה הגדל ברחם.

המגע אמפטי, חם, אוהב, תומך, וסבלני. לא מנסה לשנות או לתקן, אלא מעניק לאשה ולתינוק את מה שהם צריכים באותו הרגע.

השיאצו מאזן את האנרגיות ותומך בגוף לקראת השינויים שיגיעו עם התקדמות ההריון ולקראת הלידה.

הטיפול עוזר ומקל במצבים שונים כמו: כאבי גב, כתפיים וצוואר מתוחים, אי נוחות, כאב ולחצים במפשעות, לחץ בבטן, סיאטיקה (עצב האישיאס - כאבים המוקרנים מאזור הגב התחתון לצידי הרגל), בחילות, קשיי עיכול למיניהם, בצקות, התכווצויות, קוצר נשימה, חרדה ועוד.

ע"י ערסולים ונענוע קל, רוטציות של מפרקי הירך ולחיצות בנקודות לאורך המרידיאנים אפשר להקל על כאבי גב תחתון, על המתח המצטבר בחלק העליון וליצור הרגשה של רוגע ושקט.

כיצד השיאצו יכול להכין ללידה?

בן הזוג יכול ללמוד טכניקות לחיצה בנקודות מסוימות בשילוב נשימה מודרכת ולהתכונן יחד ללידה.

לשיאצו כוח גדול ויכולת להגיע למעמקי התודעה. הוא מפגיש את המטופלת עם אזורים בגוף שהודחקו או נשכחו ויוצר חיבור אמיץ לתחושות ורגשות. כל זה מסייע בתהליך הלידה כאשר הגוף מוכן לחוויה.

ישנן נקודות הטובות ללידה עצמה, חלקן להקלה על הכאב ולהרגעה. נקודות מסוימות יכולות להוריד את האנרגיה כלפי מטה וכך לעיתים לזרז את תהליך הלידה.

כיצד השיאצו עוזר לאחר הלידה?

לאם – במישור הנפשי, השיאצו יכול לעזור בחיבור ועיבוד חווית הלידה.

במישור הפיזי, עוזר לשרירי הבטן והאגן לצבור אנרגיה ולהתחזק. משחרר את הצוואר והשכמות הצוברים מתח מנשיאת התינוק. מרגיע לחץ ועייפות ועוזר בהסתגלות לחיים החדשים. לתינוק - השיאצו בשילוב טכניקות עיסוי ורפלקסולוגיה ממריץ את מחזור הדם עוזר בהרחקת רעלים ומיטיב עם מערכת העיכול של התינוק. בנוסף מקל ועוזר בבעיות נפוצות של גזים כאבי בטן,שינה, בכי ועוד.

כיצד לבחור מטפל?

כדאי לקבל טיפול ממטפל מוסמך שלמד ויודע לטפל בנשים הרות.

לא להתבייש לשאול על משך ההכשרה ותעודות הסמכה. הטיפול בנשים הרות דורש יותר משנת לימודים אחת, ולדרגת מטפל בכיר נדרשות שלוש שנות לימוד.

טיפ חשוב לכל טיפול באשר הוא - הכימיה בינכם לבין המטפל, להרגיש בנוח לומר אם כואב, או לא נעים. להרגיש שכל תשומת הלב בטיפול מופנית אך ורק אליכם. אמפטיה – מילת מפתח.

בנוסף כדאי שיהיה למטפל ידע ברפואה סינית (לא חייב להיות מדקר) ורפואה מערבית כולל שלבי הריון ולידה כמובן.

טיפים של שיאצו לדולה או למלווה בלידה

דבר ראשון לאשה צריך להיות נוח. בדרך כלל הטיפול יהיה במנח צד. האשה שוכבת על צידה, ובעזרת כריות נתמוך בראש ובצוואר, כרית נוספת מתחת לרגל העליונה.

בשכיבה על הגב יש לתמוך בעזרת כרית מתחת לברכיים כדי להוריד לחץ מהגב התחתון. חשוב להקשיב לאשה ולמה שנוח לה.

יש להימנע מלחיצות ממוקדות באזור הבטן, באזור הגב התחתון, הסקרום, ובאזורים הפנימיים של השוקיים. על המטפל להכיר את הנקודות האסורות בטיפול באישה בהריון.

נקודות הסקרום

נקודות פנים השוק

נקודת רום הכתף

נקודת כף הרגל

באזור הבטן יש לשמור על מגע עדין ומרגיע. אפשר להחזיק משני הצדדים של הבטן ולעלות בעדינות למעלה ולהחזיק במרכז לזמן קצר. המגע מרגיע הן את האשה והן את העובר.

במהלך הטיפול טמפרטורת הגוף של המטופלת יורדת עקב שכיבה ללא תזוזה וההרגעות. כדאי שתהיה שמיכה בהישג יד.

יש לשים לב גם לנשימה שלנו, המטפלים, ולהיות מרוכזים במטופלת. אם המחשבות נודדות ומתפזרות יש לקחת נשימה, להתמקד, ולחזור למטופלת.

לשים לב לכל תגובה של המטופלת. עצירת נשימה, כיווץ שרירים, עיוות הפנים. במקרה כזה, לעיתים מספיק שניקח אנחנו נשימה עמוקה (שאפשר לשמוע אותה) ובד"כ המטופלת באופן אינסטינקטיבי תיקח שאיפה גם היא. כדי להרפות אפשר להוסיף אמירות חיוביות או דימיון מודרך.

הנקודות האסורות ללחיצה בזמן ההריון (באיור למעלה), טובות מאוד בזמן הלידה, הן יכולות לעזור בזרוז והקלת הכאב.

הטיפ החשוב ביותר למלווה לא מקצועי - להפגש עם מטפל טוב שסומכים עליו ולבקש הסברים ברורים ופשוטים מה לעשות ואיך.

השיאצו הוא דרך מגע היוצר מפגש. מפגש ביננו לבין עצמנו. בין אשה לבן זוגה, בינה לבין עוברה ותינוקה.

מעבר לסיוע בפתרון בעיות וכאבים, השיאצו נעים ומענג, פותח ומרחיב לבבות. מלמד אותנו לאהוב.

שלח מייל ליעל זמירלי, מטפלת בכירה בשיאצו, פרחי באך וארומתרפיה תומכת לידה מוסמכת, מדריכת הכנה ללידה ומדריכת עיסוי תינוקות 052.3398577


כל הזכויות שמורות © לאתר אמנות התמיכה בלידה | תנאי שימוש | אינדקס לידה | הכנה ללידה | שיווק באינטרנט | צור קשר | הצהרת פרטיות